• B-tým - ohlas

VIDEO: S prvními 35 minutami jsem spokojen, pak to byl boj, hodnotil Brožek

  • 27. 7. 2024

Nerozhodným výsledkem skončilo sobotní hanácké derby mezi Sigmou B a Prostějovem. Olomoucký tým měl přitom do zápasu slušný nástup. Úvodní převahu však nevyužil „S prvními 35 minutami jsme spokojen, byla na nás vidět snaha vstřelit branku. Neměli jsme ale potřebnou kvalitu. Po úvodních minutách to začal být boj,“ zhodnotil zápas Miloslav Brožek, trenér B-týmu Sigmy.

Zápas měl svá specifika. Myslím si, že 35 minut na nás byla vidět velká snaha vstřelit branku, mělo to slušné tempo. V této chvíli se zápas lámal. Poté už to byl víceméně souboj o to, zda si vytvoříme nějakou situaci z mírného tlaku, který jsme neustále měli. ale nebyl to tlak v boxu na posledních třiceti metrech. Byla to fotbalová bitva ve velkém vedru,“ zhodnotil úvodní vydařenou pasáž zápasu Brožek.

Z tlaku a několika šancí však jeho mužstvo nedokázalo vstřelit žádný gól. „S prvními 35 minutami jsem spokojen, hráli jsme, ale neměli jsme potřebnou kvalitu, byla tam spousta ztracených míčů, někdy jsme mohli dát míč více na zem a soupeře rozebrat rozehrávkou ze strany na stranu. Na posledních třiceti metrech jsme měli problém ty situace řešit. Bohužel jsme energii, kterou jsme v této pasáži zápasu měli, nevyužili k tomu, abychom vstřelili gól, který by zápas rozhýbal,“ podotkl Brožek.

Druhý poločas už byl spíše boj. „Po změně stran tempo trochu opadlo. Byl to souboj v konkrétních mikrosituacích, v prostoru, kde se zrovna nacházel míč. Málo nabídky, málo kombinace. Zápas se hodně kouskoval, ať už ztrátami, nebo fauly. Fotbalovost šla trochu stranou," uznal trenér olomouckého B-týmu.

Z celkového hodnocení jsme zklamaní, chtěli jsme, a měli jsme dnes doma vyhrát. Byli jsme tak i nastavení. Týmu jsem poděkoval za snahu, viděl jsem na hráčích, že chtějí vyhrát. Hráči, kteří nás posílili z A-týmu, byli jednostranně správně nastavení do utkání. Postrádali jsme ale kvalitu na to, abychom měli sílu soupeře přetlačit,“ uzavřel trenér Sigmy B Brožek.

Další články