• A-tým - ohlas

VIDEO: Čtyři body z venku jsou dobrý odraz, řekl Filip Zorvan

  • 28. 7. 2024

Filip Zorvan byl znovu u gólu Sigmy. Zatímco před týdnem v Českých Budějovicích dvakrát asistoval při obou trefách Jana Klimenta, tentokrát právě po faulu na Klimenta proměnil penaltu, kterou v 63. minutě srovnal na 1:1. „i<>Dvakrát jsme hráli venku, máme čtyři body. To je fajn odraz do sezóny,“ řekl spokojeně Zorvan na pozápasové tiskové konferenci.

Olomoučtí fotbalisté v Liberci do zápasu nevstoupili špatně, postupem první půle ale začal mít převahu Slovan, kterou proměnil ve vedoucí gól. „Remízu z Liberce bereme. Začátek byl z naší strany povedený, následovala ale pasáž, která už tak vydařená nebyla, v níž jsme inkasovali. Do konce poločasu byl Liberec jasně lepší. V kabině bylo docela dusno, všechno jsme si vyříkali. Do druhé půle už jsme vstoupili lépe. Bod určitě bereme. Hráli jsme dvakrát venku a máme čtyři body. To je fajn odraz do sezóny,“ řekl Zorvan po utkání.

Do druhé půle vstoupili svěřenci trenéra Janotky s odhodláním nepříznivý vývoj zvrátit. Nakonec se jim podařilo Zorvanem proměněnou penaltou srovnat. „Na tréninku kopeme penalty já, Klímič a Julda. Na hřišti jsme v tu chvíli byli jen dva. Juldovi bych ji asi přenechal, Klímič se mě ptal, jestli jdu. Tím, že byl faulovaný, tak jsem si penaltu vzal na starost já. Věděl jsem, že si ji vezmu a proměním ji,“ pravil sebevědomě Zorvan.

I když jsme chvíli tahali za kratší konec, můžeme být nakonec spokojení. Máme čtyři body z venku. Kdyby se nám je podařilo potvrdit doma proti Teplicím, tak to můžeme považovat za úspěšný start do sezóny. Je to super odraz. Vidíme, že tvrdá práce má smysl,“ dodal Zorvan.

Další články