• Mládež

Devatenáctka porazila Zbrojovku Brno

  • 29. 7. 2024

Starší dorostenci Sigmy Olomouc hráli v pátek další přípravný duel. V Řepčíně přivítali tým Zbrojovky Brno U19. V utkání nastoupil obránce Sigmy Patrik Siegl proti svému otci Patriku Sieglovi, bývalému hráči Sigmy, coby trenérovi brněnské devatenáctky. A vítězně z duelu vyšel mladší ze Sieglů.

K přípravnému duelu přijela Zbrojovka s omlazeným kádrem, někteří starší kluci hráli za béčko Brna. Domácím chyběli zranění Škoda s Přibylkou. Sigma měla v první půli více gólových šancí. Tři volaly hlasitě po gólu. Po standardce hlavičkoval nad branku Kubát, další šanci měl Václav Zahradníček, který šel z boku sám na gólmana, chtěl jej přelobovat, ale brankář hostí záměr vystihl. Třetí tutovku měl Kryštof Judas, ale z malého vápna také přestřelil. I Brno mělo jednu velkou šanci, naštěstí také nemělo přesnou mušku. Poločas tak skončil 0:0.

Ve druhé části zápas pokračoval vyrovnaným bojem, chvíli byla lepší Sigma, chvíli Zbrojovka. Další velkou možnost měla Sigma Pávkem, který míč trefil do břevna a od něj šel na zem. Podle domácích hráčů za čáru, sudí však branku neuznal. Trenéři Sigmy postupně prostřídávali sestavu, ale tempo hry neupadalo. Konečně přišla gólová akce. Po pravé straně potáhli útok Filipové Oříšek s Capkou, poslali do pokutového území Václavu Zahradníčkovi, který se kličkou zbavil obránce a obstřelil brankáře. V závěru šel ještě po chybě obrany Zbrojovky sám na branku Oříšek, netrefil však přesně. Sigma tak nakonec vyhrála 1:0.

V úterý hostí Sigma U19 Ružomberok, v generálce pak přivítá tým Michala Kováře v sobotu 3. srpna od 13 hodin v Řepčíně polský celek Odra Opole.

Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Byl to velmi dobrý, vyrovnaný zápas s těžkým soupeřem, loni druhým týmem celostátní soutěže. My jsme v první půli měl tři výborné šance, určitě jsme měli minimálně jednu proměnit. Pak přišla ještě jedna velká možnost, takže jsme skórovali až z páté šance. Zbrklost v koncovce i přechodu ještě musíme vyladit. Jinak si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, gólových příležitostí jsme si vypracovali více.“

SK Sigma Olomouc U19 – FC Zbrojovka Brno U19 1:0 (0:0)

Branka: Zahradníček.

Sestava: Berka (60. Ulenfeld) – Macharáček (65. Lašák), Siegl, Kubát (69. Lorenc), Miler – Drábek (65. Pávek), Kolařík (46. Andrle), Zahradníček – Györe (46. Oříšek), Judas (69. Proházska), Michalík (46. Capka). Trenér: Michal Kovář.

Další články