• B-tým - preview

Béčko Sigmy ve středu hostí Viktorii Žižkov

  • 30. 7. 2024

Po sobotním hanáckém derby vyběhnou fotbalisté B-týmu opět na plochu Androva stadionu. Ve středu odpoledne přivítají Viktorii Žižkov, duel odstartuje v 18 hodin.

Béčko Sigmy v sobotu vybojovalo první bod, když v hanáckém derby remizovalo s Prostějovem 0:0. Svěřenci trenéra Brožka by nyní rádi vstřelili i první gól a bodovali naplno. „Nám velí povinnost, abychom středeční zápas jednoznačně zvládli za tři body. Jsme v bojovné náladě, chceme protrhnout, sice ne bodový půst, ale to, že jsme ještě nevyhráli. Zatím jsme nevstřelili ani branku. Takže chceme jednoznačně vstřelit góly a vyhrát,“ řekl odhodlaně Miloslav Brožek, trenér B-týmu Sigmy.

V cestě jeho svěřencům bude stát Viktoria Žižkov. Pražský celek odstartoval Chance Národní Ligu remízou ve Varnsdorfu, v neděli ale v utkání 2. kola nestačil v domácím prostředí na Líšeň, jíž podlehl 1:4.

Trenér Brožek očekává proti Viktorii těžké utkání. „Čeká nás fotbalově velice zkušený tým, který má v kádru spoustu ex-ligistů. Výrazně posílili na několika postech, především v útoku. Kromě toho přišel do Viktorie zkušený gólman Melichar z Příbrami. V týmu je Necid, tým je hodně fotbalový, má velkou kvalitu. Pořád si myslím, že útočnou vozbu vede Batioja, který měl zásadní podíl na záchraně v minulé sezóně. Jsou zde hráči s velkými zkušenostmi, např. kapitán Jirásek, Sixta nebo Petrák,“ vyjmenovává Brožek hlavní opory Pražanů.

Trenér B-týmu bude opět dělat změny v základní sestavě. „Nějaké zdravotní problémy v týmu sice máme, ale jsou to obvyklé věci. Změny v sestavě budou asi v každém utkání, to je u B-týmu normální. Jádro, které zůstane pohromadě, se nám ale tvoří. Věřím, že to budeme postupem času stabilizovat do lepšího herního projevu, abychom výkonnostně rostli,“ dodal Brožek.

Utkání SK Sigma Olomouc B – FK Viktoria Žižkov se na Andrově stadionu bude hrát ve středu 31. července od 18 hodin.

Zápas bude řídit Daniel Lovětínský, jemuž budou asistovat Jan Pečenka a Jakub Mojžíš.

Další články