• Mládež

Devatenáctka i sedmnáctka zvítězily v Ružomberoku

  • 31. 7. 2024

Dorostenci Sigmy Olomouc nastoupili k dalším přípravným střetnutím na Slovensku na hřišti MFK Ružomberok. Mezinárodní měření sil vyšlo lépe pro Hanáky. Sigma Olomouc U19 vyhrála o gól, když ve druhé půli rozhodl Jakub Michalík. Mladší dorost zvládl duel ještě výrazněji, když v první části hry položil základ vítězství vedením 4:0 a ve druhé části ještě branku přidal.

U19 ROZHODLA PO ZMĚNĚ STRAN

Devatenáctka nastoupila do utkání pomaleji, možná vlivem dlouhé cesty Hanákům chyběl pohyb i důraz. I tak šla Sigma do vedení, když se z penalty trefil Filip Capka. Ani po gólu nešel výkon Olomouce úplně nahoru, i když progres tam byl, tak Ružomberok byl v první půli mírně lepším týmem a v závěru poločasu z rohu srovnal vlastním gólem hráče Sigmy.

Ve druhé části Hanáci i domácí prostřídali, hráči hostí už byli více rozběhaní, přidali kvalitu i klid na míči a začali domácí přehrávat. Brzy padl rozhodující gól duelu, když se po přihrávce Václava Zahradníčka prosadil Jakub Michalík, který obešel i gólmana a zakončil do prázdné branky. Sigma porazila MFK 2:1.

V generálce čeká na svěřence Michala Kováře polský celek Odra Opole, v sobotu 3.8. v Řepčíně od 13 hodin.

Hodnocení trenéra Michala Kováře:

První poločas nám úplně nevyšel podle představ. Chyběl nám důraz, rychlost i jakési zdravé nabuzení do duelu. Paradoxně jsme šli do vedení, ale nezvedlo nás to a soupeř byl pořád důraznější. My jsme měli zbytečné ztráty míčů, a i směrem nahoru to nebylo ideální. Bylo to hodně soubojové a náš asi nejslabší poločas v přípravě. Soupeř v závěru zaslouženě srovnal. Ve druhé půli oba celky prostřídaly, my jsme přebrali konečně iniciativu a zaslouženě jsme i skórovali a za druhý poločas si myslím, že jsme si výhru zasloužili.“

MFK Ružomberok U19 – SK Sigma Olomouc U19 1:2 (1:1)

Branky Sigmy: Capka z pen., Michalík

Sestava: Berka, Ulenfeld – Lašák, Pávek, Š. Lorenc, Oříšek, Macharáček, Kubát, Andrle, Siegl, Michalík, Kolařík, Drábek, Zahradníček, Proházska, Judas, Capka. Trenér: Michal Kovář.

MLADŠÍ DOROST ROZHODL ZA POLOČAS

Sedmnáctka v první půli dokázala rozhodnout kvalitním výkonem dopředu i dozadu o zápasu. Do vedení šla Sigma po akci Maxima Horáka, který se prosadil ranou z hranice velkého čtverce. Na 2:0 zvýšil Marek Křiklava dorážkou Kaštylova pokusu. Stejná dvojice si spolupráci zopakovala u třetí branky. Radim Kaštyl poslal míč za obranu Křiklavovi a bylo to o tři. Na poločasových 4:0 pak stanovil po přihrávce Tomáše Hilberta Horák.

Ve druhé půli došlo na řadu změn v obou týmech, ale Sigma měla dál zápas ve své moci. Sice dala už jen jeden gól, když se po presinku a přihrávce Hilberta prosadil téměř do prázdné branky Lakomý. Sigma tak vyhrála 5:0.

Generálku na start soutěže hraje Sigma Olomouc U17 v sobotu v Řepčíně od 10:30 proti Trenčínu.

Hodnocení Jana Krajčoviče:

Ružomberok byl kvalitním soupeřem, nám se dnes povedl výkon i výsledek. Cením si pozornosti v obraně, když jsme neinkasovali. V útoku jsme byli produktivní, zakončili jsme i věci, které trénujeme, takže za oboje patří klukům pochvala. Poločas byl 4:0, i tak tam byly ještě prostory v přesnosti, intenzitě i kompaktnosti, ale byl to slušný výkon. Ve druhé části jsme udělali hodně změn, ale i tak jsme si výsledek i zápas hlídali a měli ho 90 minut plně v moci. Měli jsme i šance, gól jsme dali tentokráte jeden. Byl to z naší strany vyspělý výkon, určovali jsme tempo hry.“

MFK Ružomberok U17 – SK Sigma Olomouc U17 0:5 (0:4)

Branky Sigmy: 2x Horák, Křiklava 2x, Lakomý.

Sestava: Křivánek – Sandr, Jadrníček, Pavlištík, Pilch – Kaštyl, Skácel, Riedl – Hilbert, Křiklava, Horák. Střídali: Hruban, Chytil, Vyroubal, Lakomý, Pazdera, Vaněk, Pšenica. Trenér: Jan Krajčovič.

Další články