• B-tým - ohlas

VIDEO: Zlepšujeme se, zatím to ale na tři body nestačí, řekl Brožek

  • 31. 7. 2024

V utkání béčka Sigmy a Viktorie Žižkov padly dva góly, oba během úvodních deseti minut. „Brzký gól nás nepoznamenal, zaslouženě jsme vyrovnali,“ řekl trenér Miloslav Brožek. Jeho mužstvo bylo po většinu zápasu lepším týmem, zejména v první půli si vypracovalo množství šancí. Nakonec však muselo přijmout dělbu bodů. „Sice to na tři body zatím nestačí, ale zlepšujeme se. Z kluků cítím hladovost a bojovnost do dalších zápasů,“ dodal.

B-tým inkasoval už po pěti minutách, kdy se prosadil Fišl. „Bylo to bojovné utkání, v němž jsme museli hned od úvodu dotahovat. Nepohlídali jsme jednu standardní situaci, kterou soupeř rychle a precizně zpracoval. Náš tým si ale chtěl jít za vítězstvím. I po obdrženém gólu jsme pokračovali v aktivitě, myslím, že nás to nijak nepoznamenalo. Zaslouženě jsme vyrovnali,“ těšila Brožka brzká odpověď Mosese Amasiho, který se stal prvním střelcem B-týmu v sezóně.

Olomoučtí fotbalisté měli pak po zbytek první půle převahu. Aktivní byl zejména Dele, který měl několik slušných střel. „Měli jsme několik závarů, střel a šancí. Bylo vidět, že zápas byl o tom, že jsme se snažili hrát, zatímco soupeř bránil. My jsme měli po celý zápas neutuchající snahu s výsledkem něco udělat. Hráli jsme o něco lépe, než proti Prostějovu, zatím nám to ale nestačí na tři body,“ litoval Brožek.

I po změně stran byli Hanáci aktivnější, šancí už ale měli méně. „Ve druhé půli jsme měli jednu velkou příležitost, kterou jsme mohli dohrát do prázdné brány. Bohužel se nám to ale nepodařilo. Nejsem úplně zklamaný. Cítím z kluků hladovost a bojovnost do dalších utkání. Soutěž je náročná, vyrovnaná. My ještě nemáme takovou kvalitu, jakou bychom chtěli mít. Chceme ale růst a poprat se o každý bod. I v následujícím utkání ve Zlíně,“ říká odhodlaně trenér olomoucké rezervy. „Jsme na vzestupu, bojovně naladění získávat další body. Vstup do soutěže jsme si představovali lepší, všechno chce ale svůj čas,“ dodává.

Další články