• A-tým - preview

Srpnový večer na Andrově stadionu. Sigma hostí Teplice

  • 2. 8. 2024

Olomoučtí fotbalisté se v sobotu poprvé představí na domácí půdě. Od 20 hodin hostí teplické Skláře. Svěřenci trenéra Janotky budou chtít potvrdit čtyři body, které vybojovali v Českých Budějovicích a Liberci. Přijďte si užít sobotní večer na Andrův stadion a podpořit svěřence trenéra Janotky v prvním domácím utkání nové sezóny!

Sigma na úvod sezóny porazila České Budějovice 2:0, o týden později brala po remíze 1:1 bod z Liberce. „Jednoznačně to bereme jako dobrý start do soutěže. Odvést si čtyři body z venkovních utkání, to se vždy počítá. Pro nás je to dobrý odrazový můstek k prvnímu domácímu zápasu,“ řekl trenér Tomáš Janotka.

Potvrdit body z jihu a severu Čech budou chtít jeho svěřenci v sobotním utkání, kdy jejich soupeřem budou Teplice. „Samozřejmě hrajeme doma, kde se body nesmí ztrácet. Věřím, že jsme dobře připravení. Nečeká nás ale vůbec jednoduchý soupeř, protože Teplice mají houževnatý, poctivý a skvěle organizovaný tým. Ukázalo se to v prvních dvou utkáních proti Hradci Králové a Spartě,“ soudí Janotka.

Skláři na první ligové body prozatím čekají. V 1. kole nejprve gólem v nastavení prohráli 0:1 v Hradci Králové, minulý víkend nestačili na Spartu, jíž v domácím prostředí podlehli 1:4.

Nejvýraznější změnou v kádru Teplic je konec Tomáše Grigara. Dlouholetá opora týmu pokračuje ve své kariéře v třetiligovém Ústí nad Labem. Nejvýraznější posilou Sklářů je Ladislav Takács, který na sever Čech zamířil z Baníku Ostrava. Společně s ním šel stejným směrem, ovšem pouze na hostování, Jaroslav Harušťák, autor prozatím jediného gólu Teplic.

Trenér Janotka se na první domácí zápas sezóny těší. „Jsme v očekávání, stejně tak asi i naši fanoušci, kteří věří v nějakou novou naději a v to, že bude povedenější sezóna. Vnímám to, že se jako tým chceme dobře prezentovat a odvděčit se domácím divákům vítězstvím,“ dodal Janotka.


Z historie vzájemných zápasů

V rámci samostatné české ligy odehrála Sigma proti Teplicím celkem 53 duelů. Vzájemné bilanci dominují remízy. Nerozhodným výsledkem skončilo hned 20 zápasů. Olomoučtí fotbalisté se z vítězství radovali 18x, zatímco tepličtí Skláři slavili tříbodový zisk v 15 případech. Nejpilnějším střelcem v těchto duelech, byl Michal Ordoš. Někdejší útočník Hanáků se do sítě Teplic trefil 6x.

Poslední zápas na Andrově stadionu skončil vítězstvím Sigmy 2:1, když se za Sigmu trefili nejprve Jan Vodháněl. Za Teplice po změně stran srovnával Krsmanovič, ale v 75. minutě tečoval Vodhánělův pokus do vlastní brány Chaloupek. Hanákům se naopak nevydařilo jarní utkání v Teplicích, kde prohráli 0:2.

Zápas mezi Sigmou a Teplicemi odstartuje na Andrově stadionu v sobotu 3. srpna od 20 hodin. Řídit ho bude Pavel Orel, jemuž budou asistovat Tomáš Mokrusch a Radek Kotík. Čtvrtým sudím bude Daniel Vokoun. K videu zasednou Tomáš Kocourek a Lucie Ratajová.

Další články