• B-tým - preview

Béčko zakončí anglický týden v pondělí ve Zlíně

  • 4. 8. 2024

Zápasy Chance Národní Ligy pokračují v rychlém sledu. Díky vloženému středečnímu kolu mají fotbalisté B-týmu na programu závěr tzv. anglického týdne. Po domácích remízách s Prostějovem a Viktorií Žižkov bude jejich soupeřem v pondělí Zlín.

Je to klasický anglický týden, ten jeden den nehraje roli. Zatím jsme v tomto týdnu neprohráli, prohrát nechceme ani ve Zlíně. Co se týče stavu týmu, cítím, že se postupně dává více a více dohromady. Z hráčů cítím větší odhodlání a připravenost na soutěž,“ říká před sobotním moravským derby trenér B-týmu Miloslav Brožek.

Ševci v minulém ročníku sestoupili z nejvyšší soutěže, do níž by se v nejkratší možné době rádi vrátili zpět. Zlín v úvodním utkání ChNL sice pouze remizoval s Líšní 0:0, následně ale zvítězil doma nad Táborskem (1:0) i v Prostějově (2:0).

Aktuálně se to jeví tak, že Zlín je opravdu největším favoritem na postup do nejvyšší soutěže. Začátek sezóny dokázal zachytit velmi dobře. Čeká nás aktuálně tým s nejlepší formou, když hovoříme o favoritech na postup,“ soudí Brožek.

Zlínští fotbalisté se zatím prezentují zejména špičkovou defenzivou, v jejímž čele je zkušený gólman Dostál. Ten v žádném z úvodních tří zápasů neinkasoval gól a za měsíc červenec byl vyhlášen nejlepším hráčem soutěže.

Týmu z Baťova města se podařilo po sestupu udržet většinu opor, navíc se po letech vrátil i kanonýr Tomáš Poznar.

Všichni ví, že Zlín bude hrozit zejména ze vzduchu, a že terén tam bude velmi specifický. Sestavili opravdu exligový tým. Co hráč, to minulost v lize. Zlín je velmi zkušený a silný, v domácím prostředí to platí dvojnásob. Bude to těžké utkání, ale pojedeme tam s bojovnou náladou,“ dodal Brožek závěrem.

Utkání mezi Zlínem a Sigmou B se na stadionu Letná bude hrát v pondělí 5. srpna od 17:30. Přímý přenos bude vysílat ČT2. Duel bude řídit Ondřej Cieslar, jemuž budou asistovat Petr Líkař a Marek Bělák.

Další články