• Mládež

Devatenáctka i sedmnáctka uspěly v generálkách

  • 4. 8. 2024

Dorostenci Sigmy Olomouc nastoupili k posledním přípravným zápasům před startem celostátní ligy. Devatenáctka hostila v generálce Odru Opole a jasně vyhrála 5:1. Sedmnáctka měla generálku proti Trenčínu a díky dvěma trefám Maxima Horáka a jedné Tomáše Hilberta vyhrála 3:1.

Devatenáctka rozhodla o výhře nad Poláky za deset minut

Devatenáctka nastoupila do utkání s Odrou Opole velmi aktivně, už v 1. minutě se prosadil Jakub Michalík po kolmici Václava Zahradníčka mezi stopery Odry. Už o tři minuty později to bylo o dvě branky, když se po rohovém kopu Kryštofa Judase trefil hlavou na první tyči Daniel Kubát. V 10. minutě už vedli Hanáci o tři góly. Po rohovém kopu Zahradníčka propadl míč k Patriku Sieglovi, který propálil zblízka brankáře Opole. V 18. minutě vedli domácí už 4:0, když se po akci Michalíka prosadil Filip Capka. Soupeř v závěru poločasu přece jen srovnal, když se prosadil po chybě Sigma ve středu pole.

Ve druhé části Sigma opticky trošku polevila, šance si sice vypracovávala, v 50. minutě nedal Judas penaltu, kterou mu brankář hostí vyrazil na tyč. Až v 55. minutě se prosadil střelou k tyči David Drábek. V závěru měl ještě šanci Václav Zahradníček, ale na skóre 5:1 už se nic nezměnilo.

V sobotu 10. srpna hraje devatenáctka první ligové střetnutí a začne doma v Řepčíně zostra, když přivátá od 10:30 Viktorii Plzeň.

Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Vstup do zápasu jsme měli výborný, což asi rozhodlo zápas, protože jsme po 18 minutách vedli 4:0. Soupeř měl dalekou cestu, nebyl rozběhaný, což si dovedu představit, podobně jsme měli minulý týden potíž na začátku duelu v Ružomberoku po delší cestě. My jsme hráli aktivně, šance byly vypracované, nic na náhodu. Soupeř byl trošku slabší, než jsme čekali, nám ale v ofenzívě i vše vyšlo gólově, což bylo také dobré, že jsme byli efektivní. Ve druhé části už to od nás tak gólové nebylo, i když možnosti byly. Generálka na ligu se nám povedla, ale nemůžeme ji přecenit, s ohledem na sílu soupeře. Jinak ale byla příprava dobrá, věřím, že na ni navážeme v soutěži.“

SK Sigma Olomouc U19 – Odra Opole U19 5:1 (4:1)

Branky Sigmy: Michalík, Kubát, Siegl, Capka, Drábek.

Sestava: Berka (60. Ulenfeld) – Macharáček, Kubát (72. Š. Lorenc), Siegl, Oříšek – Andrle (84. Kolařík), Drábek (72. Pávek), Kolařík – Michalík (53. Proházska), Judas, Capka (53. Györe). Trenér: Michal Kovář.


Sedmnáctka zdolala silný Trenčín

Tým mladších dorostenců přivítal silný Trenčín a prvních 25. minut to byl velmi vyrovnaný duel, ve kterém dal Trenčín ranou z dálky břevno. Sigma se postupně zlepšovala, byla lepším týmem a gólově to vyjádřila, když Riedl vysunul Maxima Horáka, který otevřel skóre duelu. Další šance Hanáci nedali, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Ve druhém poločase vyšel Sigma úvod. Kryštof Skácel našel opět Maxima Horáka, který druhým gólem zvýšil vedení Olomouce. Hrál se oboustranně pohledný, kombinační fotbal, domácím pak vyšla další akce na Tomáše Hilberta, který chladnokrevně zakončil a dával tak už na 3:0. Trenčín posléze snížil průnikovou přihrávkou a po zakončení útočníka dorážkou střely. V závěru už se skóre neměnilo, Olomouc zvítězila 3:1. První ligový duel hraje Sigma Olomouc U17 v sobotu v Řepčíně od 12:45 proti Viktorii Plzeň.

Hodnocení Jana Krajčoviče:

Trenčín je velmi silné mužstvo a podle mě to byl nejtěžší soupeř v přípravě, a to včetně soupeřů v Memoriálu Františka Harašty. Viděli jsme je v duelu s naší osmnáctkou, kterou jasně zdolali, mají velmi dobré individuality. Takže jsme se připravili a odehráli jsme si myslím velmi dobrý zápas, který byl v úvodní půlhodině vyrovnaný, možná měl Trenčín více ze hry, pak jsme se my zlepšili a velmi dobrým výkonem v obraně i v ofenzívě jsme ho pak zvládli i pokud jde o skóre. Ceníme si výhry na konci přípravy, výkony měly stoupající tendenci, věřím, že to promítneme do ligy.“

SK Sigma Olomouc U17 – AS Trenčín U17 3:1 (1:0)

Branky Sigmy: Horák 2x, Hilbert.

Sestava: Hruban – Chytil, Pavlištík, Vyroubal, Pazdera – Jadrníček, Riedl, Pšenica – Hilbert, Křiklava, Horák. Střídali: Křivánek, Sandr, Kimel, Skácel, Kaštyl. Trenér: Jan Krajčovič.

Další články