• B-tým - ohlas

VIDEO: Remízový zápas. Rozhodla naše zbytečná chyba, řekl Brožek po Zlínu

  • 5. 8. 2024

Fotbalisté B-týmu Sigmy podlehli v dohrávce 4. kola Chance Národní Ligy Zlínu 0:1. Moravskou bitvu na Letné rozhodla jediná branka, kterou v závěru zápasu vstřelil domácí Tkáč. Trenéra Miloslava Brožka mrzelo, že branka padla po situaci, která vzešla po chybě u rohového praporku. „Takovou chybu si nemůžeme dovolit udělat. Náš sympatický výkon a úsilí jsme tímto devalvovali,“ litoval po utkání na tiskové konferenci Brožek.

Ani ve Zlíně se vám nepodařilo vyhrát. Nečekal jste lepší vstup do sezóny?

Vždy čekáte více, pokud nemáte body, to je normální. Každý zápas měl úplně jiný příběh, tahle soutěž se teprve rozjíždí. Rozhodně nejsem v žádné panice. Jsem naštvaný, že jsme tento zápas nedovedli alespoň do remízového stavu. Vítězství jsme domácím darovali. Utkání bylo fyzicky hodně náročné. Do konce zbývá deset minut, my máme míč v držení a něco zbytečně vymýšlíme u rohového praporku. To nás stálo dnes body. Myslím, že je vidět, že každý hráč, při takto vyrovnaných zápasech, musí mít absolutně pokoru a respekt. Nemůžeme si dovolit udělat takovou chybu.

„Naše úsilí a sympatický výkon, jakým jsme se prezentovali, byť to nebylo moc o fotbale, jsme tímto devalvovali. To mě hodně naštvalo, v kabině jsme si to vyříkali. Hráči jsou hodně zklamaní. Byl to fyzicky náročný zápas, plný osobních soubojů na těžkém terénu, kde vázla kombinace na obou stranách. Myslím si, že jsme v ní byli mírně lepší, nebo alespoň snaživější. Nicméně to byl remízový zápas, maximálně o jednom gólů a o jedné chybě. My jsme tu chybu udělali, a proto jsem hodně vytočený.“

Nasadil jste silnější sestavu. Vypadalo to, že byste něco mohli uhrát.

Nedívám se na to, jestli máme silnější sestavu. U nás jsou kvalitní hráči napříč první i druhou ligou, v obou kádrech. S každým týmem, s nímž vstupuji do utkání, chci vyhrát. Dnes jsme byli po celý zápas malinko blíže vítězství, nicméně to byl naprosto remízový zápas, kde mohl rozhodnout jakýkoliv odraz, nebo propadnutý míč. Nám se bohužel nezadařilo a odjíždíme jako spráskaní psi. Věnovali jsme zápasu velkou energii a nebyli jsme za ni odměněni. Prohru jsme si způsobili sami.

Zlín ve čtyřech kolech ještě nedostal gól. Jak těžké je prostřelit gólmana Dostála?

Je to tým, který je plný ligových hráčů. Vzadu má dvě věže, které mají obrovské zkušenosti. Ať už je to Černín, který prošel trochu jiným vývojem, nebo Simerský. Je tam cítit velká síla. Myslím, že jim hodně pomáhá Poznar. Ačkoliv to není, a nikdy nebyl, žádný sprinter, tak má výborné doteky, výborně váže obranu. Dá se přes něj realizovat přenos hry nahoru, což domácím hodně pomáhá. Jeho přínos je klíčový. Zlín má navíc výborná křídla. To vše doplňuje Tkáč, který po zranění, které měl, se do toho postupně znovu dostává a ukáže svůj potenciál. Na každém postu má Zlín kvalitního hráče.

My jsme ale dokázali s domácími držet krok. Myslím, že jsme se na ně organizačně dobře připravili, donutili jsme je spoustu míčů vyházet a znejistit je. Nakonec trpělivou hrou uspěli, nenechali se rozhodit tím, že mezihru neměli v topu. Ale když budete vyhrávat 1:0, tak se časem dostaví euforie a přijde i fotbal. A o tom to, při takto vyrovnané soutěži, je.

Gratuluji domácím k vítězství, jsou největším aspirantem na postup, byť je to daleko. O Zlínu se ale jinak hovořit nedá. Gól se jim dává velmi těžce, měli jsme být více přímočařejší, to nám chybělo v konečné fázi. Tím, jak byl zápas fyzicky náročný, tak nám nezbývaly síly na posledních třiceti metrech. To platilo ale i pro domácí. Když to mohu rychle zhodnotit, viděli jsme klasický druholigový zápas, ale neznamená to, že by oba týmy nechtěly hrát fotbal, nicméně na tomto terénu to bylo složité.“

Myslíte, že by na lepším terénu byla hra o tolik jiná?

Oba dva týmy se dokáží dobře dostupovat a hrají fyzicky. Dnes to předvedly. Kdyby se hrálo na lepším hřišti, bylo by možná třeba více kombinací nahoru. Sami hráči vedou útok bezpečně. Více si dovolí, když ví, jak se bude míč na terénu chovat. Dnes jsme je nabádali, aby neudělali vzadu chybu a věděli, v jakých situacích si přihrát. Terén kombinaci výrazně ztěžoval. Myslím, že pro diváky to zas až tak atraktivní utkání nebylo, spíše bylo pro fajnšmekry, kteří rozumí, že to není tak jednoduché. Zlín nicméně potvrdil dobrý vstup do sezóny. Věřím, že my se v příštím utkání už chytneme a zvítězíme.“

Další články