• A-tým - preview

Hanáci míří do hlavního města. V sobotu vyzvou v Edenu Slavii

  • 8. 8. 2024

Pořádnou prověrku přichystal olomouckým fotbalistům program 4. kola Chance Ligy. Od 20 hodin totiž budou hrát v pražském Edenu, kde budou čelit Slavii.

Sigma aktuální ročník Chance Ligy zahájila dvěma výhrami a remízou. V dalších utkáních otestují svěřence trenéra Janotky celky, které v minulém ročníku soutěže hrály ve skupině o titul a vybojovaly evropské poháry. Hanáky postupně čeká výjezd na Slavii, domácí duel s Mladou Boleslaví, výjezd do Plzně a konečně i bitva na Andrově stadionu proti Baníku Ostrava.

Je to pro nás velká výzva. Poměříme síly s top celky české ligy. Uvidíme, na co nám budou síly stačit,“ řekl k nadcházejícímu programu svého týmu trenér Tomáš Janotka.

Hanáci se tuto sobotu od 20 hodin představí na půdě úřadujícího vicemistra. Slavii Praha dokázali o body obrat v jarním utkání, kdy v Edenu remizovali 2:2. Bodovat by chtěli i tentokrát. „Potřebujeme předvést nadstandardní výkon, ať už v útoku, tak v defenzivě. Pokud budeme bázliví, pak nemáme šanci uspět. Slavia v domácím prostředí body neztrácí,“ je si vědom Janotka.

Slavia je jediným týmem soutěže, který ještě neinkasoval branku. V úvodním kole Pražané remizovali 0:0 na Slovácku, následně doma zvítězili 4:0 nad Českými Budějovicemi, tři body brali i z venkovního duelu proti Liberci po výhře 1:0. aktuálně tak mají sedm bodů, stejně jako Hanáci.

Sešívaní mají velmi nabitý program. Ve středu zahájili boj o postup do Ligy mistrů, belgický Royale Union dokázali v Edenu porazit 3:1. „Tím, že Slavia hraje o účast v Lize mistrů, tak předpokládáme rotaci v sestavě, což je dost pravděpodobné. Jejich kádr je ale natolik velký, široký a kvalitní, že kdy vystřídají kus za kus, tak kvalita není poznamenaná,“ dodává Janotka.

Dva ze tří gólu Slavie proti belgickému celku vsítil odchovanec Sigmy a letní posila Sešívaných Tomáš Chorý. Ten není jediným hráčem s olomouckou minulostí v kádru našeho sobotního soupeře. Kromě něj za Slavii hrají odchovanci Sigmy Mojmír Chytil, Petr Ševčík, Ondřej Zmrzlý a David Zima, zmínit musíme i brankáře Aleše Mandouse, či Milana Kerbra ml., který je asistentem trenéra Trpišovského.

Myslím, že oboustranně to bude pikantní. Pro nás, i pro kluky z Olomouce, kteří teď hrají za Slavii. My tam ale chceme uspět, takže nemůžeme brát nějaké ohledy na to, že proti nám budou hrát naši bývalí svěřenci a spoluhráči,“ řekl Janotka.

Utkání mezi Slavií Praha a Sigmou Olomouc se bude hrát v sobotu 10. srpna od 20 hodin v Edenu. Řídit ho bude Jan Petřík, jemuž budou asistovat Jiří Kříž a Lukáš Machač. U videa bude Jan Všetečka, jeho asistentem Ivo Nádvorník.

Další články