• B-tým - preview

Béčko chce čekání na tříbodový zisk ukončit v neděli proti Jihlavě

  • 10. 8. 2024

Přerušit čekání na tříbodový zisk budou chtít v neděli dopoledne fotbalisté B-týmu. Hanáci od tradičních 10:15 hostí na Andrově stadionu Vysočinu Jihlava.

Pro svěřence trenéra Brožka půjde o druhý zápas v tomto týdnu. V pondělní dohrávce 4. kola podlehli Zlínu 0:1 gólem Tkáče z 81. minuty.

Na první výhru v sezóně čeká i Jihlava. Vysočina posbírala doposud v soutěži dva body, stejně jako B-tým Sigmy, když na domácí půdě remizovala s Vyškovem i Táborskem shodně 1:1.

Zápas proti Jihlavě bude urputný, oba týmy očekávají body. Jihlava v žádném utkání, které hrála, nepropadla. Stabilizuje se jí sestava, vrátil se do ní Čermák. Rozhodně nejde Vysočinu podceňovat. Z nedělního zápasu ovšem nebereme nic jiného, než tři body,“ řekl k nedělnímu soupeři svého týmu trenér Miloslav Brožek. „Nálada mezi hráči je bojovná, koncentrovaná. Věřím, že na zápas jsme připraveni,“ dodává.

Mužstvo trenéra Davida Oulehly během léta opustily některé výrazné tváře z let minulých. Filip Vedral přestoupil do Vyškova, Marvis Ogiomade hostuje v prvoligových Českých Budějovicích. Z Líšně do Jihlavy v létě zamířil Adrián Čermák.

V minulém ročníku dokázal každý ze soupeřů triumfovat na domácí půdě. Jihlava v bláznivém podzimním utkání zvítězila 6:3. Třígólovou prohru jí Hanáci vrátili v březnu, kdy na Andrově stadionu vyhráli nad Vysočinou 3:0.

Utkání 5. kola Chance Národní Ligy mezi Sigmou B a Jihlavou odstartuje na Andrově stadionu v neděli 11. srpna od 10:15. Řídit ho bude sudí Filip Kotala. Jeho asistenty budou Jakub Mojžíš a Jakub Bureš.

Další články