• Mládež

Devatenáctka zahájila sezónu domácí výhrou. Sigma U19 - Plzeň U19 3:1

  • 11. 8. 2024

Starší dorostenci zahájili celostátní ligu vítězstvím nad silnou Plzní. Západočeši sice v Řepčíně skórovali jako první, ještě do přestávky ale otočili Capka a Györe, pojistku přidal hned po změně stran po krásné individuální akci Zahradníček.

Devatenáctka začala proti Plzni aktivně, jako první se do šance dostal Judas, jehož ale tváří v tvář vychytal gólman Sutr. Byli to hosté ze západu Čech, kdo nakonec v 21. minutě otevřel skóre duelu. Po přihrávce z pravé strany se ve vápně z první prosadil Franke.

Blízko vyrovnání byl Zahradníček, jehož nepříjemnou a tečovanou střelu musel plzeňský brankář vyrážet nad břevno.

Hanáci udeřili ve 37. minutě po rychlém vpádu do rozevřené obrany. Přihrávku Judase z pravé strany zužitkoval Filip Capka – 1:1.

Do poločasové přestávky stačili ještě otočit. Zahradníček z přímého kopu poslal míč do vápna, Andrle vrátil před bránu a tam skóroval hlavou Györe. Plzeň se snažila o rychlou odpověď, ale Berka nepříjemnou přízemní střelu pokryl.

Třetí gól přidal Václav Zahradníček po krásné individuální akci, kdy se kličkami zbavil hned několika bránících Viktoriánů a nakonec i chladnokrevně zakončil – 3:1 pro Sigmu.

Hanáci následně přečkali několik šancí Plzně. Pojistku na druhé straně mohl přidat střídající Škoda, ale neuspěl.

Sigma U19 nakonec v prvním utkání nové sezóny v Řepčíně porazila Plzeň 3:1. V dalším kole se svěřenci trenéra Kováře vydají bojovat o body na půdu Vysočiny Jihlava, kde budou hrát v pátek 16. srpna od 11 hodin.


Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Spokojenost je velká, povedlo se nám do sezóny vstoupit dobře, navíc proti těžkému soupeři. Na hřišti to bylo i vidět. Bylo to těžké utkání, dobře jsme do něj vstoupili, v prvních pěti minutách jsme měli jednu velkou šanci Judasem. Další pološanci měl Capka. Plzeň se z našeho úvodního tlaku otřepala a udeřila z první šance. Trochu nás to zaskočilo, ale dokázali jsme zareagovat. Nesložili jsme se a byli jsme pořád aktivní. Po krásné akci Judase srovnal Capka, což nás ještě více nakoplo. Nakonec jsme do poločasu brankou Györeho otočili. V kabině bylo vidět, že jsou kluci nahecovaní. Druhý poločas se nám rovněž povedl, po krásné individuální akci Zahradníčka jsme dali na 3:1. Poté jsme se zklidnili, snažili jsme se být stále aktivní, ale hrál i soupeř, který měl velkou kvalitu, vypracoval si i nějaké šance, nás ale v obou poločasech podržel Berka. Kontaktní gól jsme Plzni nedovolili dát. Zápas nakonec skončil naší spravedlivou výhrou. Za celou aktivitu jsme si zasloužili zvítězit. Bereme to s pokorou, jsme si vědomi, že proti nám stál velice silný soupeř. Kluky chválím za to, jak odjezdili celých 90 minut.“


SK Sigma Olomouc U19 – FC Viktoria Plzeň U19 3:1 (2:1)

Branky: 37. Capka, 45. Györe, 46. Zahradníček – 21. Franke.

Rozhodčí: Podaný – Doležal, Řezníček. ŽK: Macharáček, Siegl – Honomichl, Toman. Diváků: 100.

Sigma: Berka – Macharáček, Kubát, Siegl, Oříšek – Kolařík (85. Pávek), Andrle – Györe (63. Michalík), Zahradníček (85. Drábek), Capka (63. Proházska) – Judas (84. Škoda). Trenér: Michal Kovář.

Plzeň: Sutr – Borolič, Toman, Franke (81. Macháč), Kardoš (68. Řehák), Chalupa, Honomichl (81. Böhm), Kubrycht, Volfík, Paidar, Klimeš. Trenér: David Vaněček.

Další články