• A-tým - preview

Další výzva pro Hanáky! Sigma v neděli hostí Mladou Boleslav

  • 16. 8. 2024

V 5. kole se Chance Liga znovu po dvou týdnech vrátí na Andrův stadion. Dalším soupeřem olomouckých fotbalistů bude v neděli 18. srpna od 14:30 tým Mladé Boleslavi.

Trenér Tomáš Janotka hovořil před týdnem o výzvách, kterým jeho tým bude čelit do konce srpna. Hanáci se totiž postupně utkávají s českými účastníky evropských pohárů. Po utkání na Slavii, kde prohráli 0:2, je v neděli čeká tým Mladé Boleslavi.

Musíme uznat, že síla Slavie, zejména v defenzivě, byla velká. Prakticky jsme neměli šanci na to, abychom vstřelili branku. Vážíme si ale toho, že jsme se Slavií drželi krok a odehráli v Edenu velice dobrou partii. Víme ale, že se potřebujeme zlepšit v rámci součinnosti do ofenzivy. Pořád máme na čem pracovat,“ vrátil se Janotka k utkání v Edenu.


Mladá Boleslav, nedělní soupeř Hanáků, má za sebou úspěšný pohárový čtvrtek. Svěřenci trenéra Davida Holoubka totiž otočili nepříznivě se vyvíjející duel s izraelskou Beer Ševou. Po domácí remíze prohrávali v odvetě 0:2 po první půli, po změně stran ale čtyřmi brankami převrátili zápas na svoji stranu a zvítězili 4:2. Středočeši postoupili do závěrečné fáze kvalifikace Konferenční ligy, v níž je bude čekat maďarský Paks.

Mladá Boleslav má kádr dostatečně široký. Uvidíme, v jaké sestavě nastoupí proti nám. Mají zastupitelné hráče na jednotlivých pozicích. Poháry dodávají Mladé Boleslavi těžké zápasy a zkušenosti, je ale jasné, že kvůli delší sérii anglických týdnů se může kumulovat únava. Až samotné utkání ale ukáže, zda bude mít čtvrteční duel na soupeře vliv, či nikoliv,“ myslí si Janotka.

V Chance Lize zatím Mladá Boleslav střídá vítězství a prohry. Na domácím poli to týmu svědčí, Holoubkovi svěřenci zdolali Slovácko (3:0) i České Budějovice (4:0), venku ale padli s Jabloncem (0:2) a Hradcem Králové (1:2). Prozatím je z toho tedy šesté místo. Sigma je o pozici výše s jednobodovým náskokem.


Silnou zbraní nedělního soupeře Sigmy je ofenzíva. Mladá Boleslav nasázela ve čtyřech utkáních osm branek, pouze Sparta s Plzní jich vstřelily více. Nejlepším střelcem mužstva je prozatím Daniel Mareček, který se hattrickem zaskvěl proti Slovácku.

Mají velkou kvalitu do ofenzivy. Je to tým, který má široký kádr, ofenzivní esa jsou velmi silná. Boleslav dává hodně branek, musíme si na její ofenzivní sílu dát velký pozor,“ je si vědom Janotka.

Bilance vzájemných zápasů je téměř vyrovnaná: 13 výher Sigmy, 12 výher Mladé Boleslavi a 13 remíz. Hanáci vstřelili v těchto utkáních 60 branek, Středočeši 56. Nejlepším střelcem vzájemných duelů je Jakub Plšek. Odchovanec Sigmy se do sítě Mladé Boleslavi trefil 5x.

Hlavním rozhodčím duelu mezi Sigmou a Mladou Boleslaví bude Ondřej Berka. Asistenty budou Matěj Vlček a Jiří Pečenka, čtvrtým sudím bude Jan Machálek. K videu zasedne Tomáš Kocourek s asistentem Ladislavem Szikszayem.

Další články