• Mládež

Šestnáctka vybojovala těsnou výhru. Líšeň U17 – Sigma U16 2:3

  • 19. 8. 2024

Fotbalisté SK Sigma Olomouc U16 hráli po úvodní domácí výhře nad Baníkem Ostrava v Brně proti Líšni. V poločase byl stav vyrovnaný 1:1. Ve druhé části hry se Hanáci prosadili dvakrát a vyhráli těsně 3:2. Rozhodující trefu zařídil Adrian Janošec.

Šestnáctka hrála těžké utkání v Líšni. V první půli se statečně rvala proti o rok starším protihráčům. Na těžkém terénu to bylo spíše bojovnější utkání. Sigma mohla jít do vedení, ale ani Kubeš, ani Vrablic hlavou, se ve svých šancích neprosadili. Skórovali tak domácí, když se prosadil kapitán Fadrný. Hosté ale dokázali v závěru poločasu gólem do šatny vyrovnat. Po akci Vojtěcha Vrablice se do protipohybu domácího brankáře trefil Šimon Vybíral.

Ve druhé půli byla Sigma aktivnější a v 55. minutě šla do vedení. Průnik Jana Fila skončil faulem domácích v pokutovém území a penaltu proměnil Adam Kubeš. Hned o dvě minut však Líšeň srovnala na 2:2. I Sigma měla rychlou odpověď. Po hodině hry utekl po křídle Adrian Janošec a jeho centrovaný míč skončil po teči domácího hráče v brance. V závěru hosté bránili vedení, nastavovalo se pět minut, domácí měli dvě příležitosti.

Sigma ovšem tlak ustála a veze si tak z Líšně důležité tři body. V dalším utkání (předehrávce 4. kola) hostí tým U16 na domácím hřišti v Řepčíně v pátek od 12:45 Třinec.


SK Líšeň U17 – SK Sigma Olomouc 2:3 (1:1)

Branky: 19. Fadrný, 57. Vaníček – 45. Vybíral, 55. Kubeš z pen., 60. Janošec.

Rozhodčí: Chabiča – Vlk, Košík. ŽK: Fadrný (Líšeň). Diváků: 50.

Líšeň U17: Rudolf – Hrabal, Burkoň, Krátký (66. Čep), Vančura – Boček, Fadrný, Vaníček (60. Vlach), Brandejs – Kalina (60. Blahák), Havránek. Trenér: Robert Semrád.

Sigma U16: Spala – Vrablic, Chviliček (46. Oulehla), Botek, Kristek – Vybíral, Bratič – Janošec (88. Petr), Kubeš (77. Kuneta), Filo (77. Milčický) – Pařenica (66. Pospíšil). Trenér: Tomáš Vasiljev.


Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Bylo to velmi těžké utkání, jak bývá v Líšni vždy. Domácí měli dle soupisky komplet starší sestavu, což spolu s těžkým terénem udělalo pro kluky velmi náročný duel, jsem rád, že jsme s tím vítězně poradili. V první půli jsme měli vést, ale do vedení šli domácí, cením si toho, že jsme v závěru dokázali srovnat, což bylo velmi důležité pro další vývoj duelu. Ve druhém poločase jsme byli aktivnější, šli jsme do vedení, ale brzy jej ztratili. Pak jsme si zvali zase vedení zpět my a v závěru jsme přečkali velký tlak domácích. Konec jsme mohli zvládnout lépe takticky a více podržet míč ve středu pole, mohli jsme to kvalitněji dohrát. Ale máme tři body, pro kluky to byl dobrý zápas v tom, že museli až do 90. minuty makat naplno, byla to bitva.“

Další články