• Mládež

Sedmnáctka je dál stoprocentní. Slavii srazil gól Riedla

  • 20. 8. 2024

Jediný gól rozhodl utkání mezi dorosteneckou sedmnáctkou Sigmy a pražskou Slavií. Hned v 1. minutě určila konečný výsledek penalta Victora Kennetha Riedla. Po třech odehraných utkáních tak mají svěřenci Jana Krajčoviče impozantní skóre 10:1 a především devět bodů na kontě.

Proti Slavii se vítězství narodilo vlastně velmi záhy po úvodním hvizdu, když doslova po pár vteřinách byl ve vápně faulován Victor Kenneth Riedl a následně proměnil nařízenou penaltu.

„Hned první minuta v podstatě rozhodla, protože jsme presinkem získali míč, Riedl ustál prvotní souboj a pak byl na něj faul. Penaltu pak bezpečně proměnil. Zápas se tím otevřel, byla tam velká energie z obou stran, stejně tak i emoce. Slavia má velkou kvalitu a protože brzy prohrávala, tak se nás snažila zatlačit, my jsme museli hlavně disciplinovaně bránit. Přesto si soupeř nějaké šance vytvořil. Byly tam střely, které lízaly břevno a tyčku. I my jsme ale měli šanci, kdy Pšenica mohl přidat druhý gól,“ řekl trenér Jan Krajčovič.

Slavia se ve zbytku zápasu snažila s výsledkem něco udělat, ale střelecké pokusy buď skončily mimo, nebo v rukavicích brankáře Hrubana. A všechno ostatní už pokryla poctivá defenzíva mladých Hanáků.

„Ve druhém poločase Slavia ještě pozměnila rozestavení, na míči byla dominantnější, ale šancí už tolik neměla,“ mínil Krajčovič. Sigma naopak mohla vedení pojistit, žádný z brejků se ale nepodařilo dotáhnout. „Druhý gól mohl přidat Křiklava, bohužel se to nepodařilo, ale pro nás je hodně cenná nula vzadu proti silnému soupeři. Šest bodů spolu s devatenáctkou proti Slavii se neudělá každý den, takže jsme spokojení,“ pousmál se Krajčovič.

„Stejně jako s celým vstupem do soutěže, kde máme plný počet bodů. Nicméně už samozřejmě vyhlížíme další zápas s Boleslaví v sobotu,“ doplnil kouč.

Hanáci se díky bodovému zisku drží na čele tabulky. Zmiňované utkání s Mladou Boleslaví se hraje v sobotu od 13:15.

SK SIGMA OLOMOUC U17 - SK SLAVIA PRAHA U17 1:0 (1:0)

Branka: 1. Riedl z pen. Rozhodčí: Tomanec. ŽK: Pazdera, Jadrníček, Kimel - Bartošic.

Sigma: Hruban – Chytil (90. Sandr), Pavlištík, Vyroubal, Pazdera – Jadrníček, Riedl (79. Skácel), Pšenica (46. Kaštyl) – Hilbert (64. Pilch), Křiklava, Horák (64. Kimel). Trenér: Jan Krajčovič.

Další články