• A-tým

Adam Dohnálek a další dva mladíci pokračují v Sigmě

  • 21. 8. 2024

Obránce Adam Dohnálek, který si v úvodu sezony připsal své první ligové starty, bude pokračovat v kariéře v Olomouci. Se Sigmou podepsal novou víceletou smlouvu.

Adam Dohnálek prožívá snový rok. Na jaře se mu podařilo proniknout do sestavy B-týmu a užil si s ním jarní cestu až k senzačnímu druhému místu ve druhé lize. V létě pak přesvědčil trenéra Tomáše Janotku natolik, že jej zařadil i do sestavy áčka, ve kterém teď sbírá první ligové starty. Během prvních pěti kol pokaždé nechyběl v základu.

„Adam je pro nás milým překvapením startu sezóny. Jsme proto moc rádi, že se nám podařilo dohodnout na prodloužení kontraktu. Věříme, že v našem dresu bude dál rozvíjet svůj potenciál a budeme společně úspěšní,“ řekl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

Jsem rád, že jsme se dohodli a můžu v Sigmě pokračovat. Za poslední rok se mi podařil velký skok. Jsem nadšený z toho, že můžu hrát v základní sestavě áčka a budu se tam chtít samozřejmě udržet, podávat co nejlepší výkony a dál se zlepšovat, doplnil talentovaný dvacetiletý stoper.

Vedle Adama Dohnálka podepsali své první profesionální smlouvy se Sigmou také dva mladíci. Devatenáctiletý Kevin Huňa, který už patří do kádru druholigového béčka a v dosavadním průběhu sezony si v Chance Národní Lize připsal čtyři starty, a šestnáctiletý Filip Capka, juniorský reprezentant, jenž momentálně nastupuje za dorosteneckou devatenáctku.

Další články