• Ženy - preview

Hanačky v sobotu hrají v Radvanicích proti ostravskému Baníku

  • 23. 8. 2024

Olomoucké fotbalistky čeká druhý zápas sezóny. V sobotu budou v Radvanicích čelit ex-ligovému Baníku Ostrava.

Bude to těžký zápas. Baník veřejně vyhlašuje, že se chce vrátit do první ligy. My do Ostravy pojedeme s tím, že budeme chtít uhrát co nejlepší výsledek,“ řekl odhodlaně trenér ženského družstva Petr Mrázek.

Jeho svěřenkyně podlehly minulý víkend Českým Budějovicím 3:4. „Chyb v naší hře je ještě poměrně dost, byť myslím, že proti Českým Budějovicím to bylo z přemíry snahy, kvůli čemuž byly holky až křečovité. Chyběla nám lehkost, fotbalovost a invence,“ má jasno trenér Mrázek.

Jeho svěřenkyně nečeká žádný jednoduchý soupeř. V sobotu od 12 hodin hrají v ostravských Radvanicích proti Baníku. Ten v minulém ročníku sestoupil z nejvyšší soutěže, do které se chce co nejrychleji vrátit. Do 2. ligy vstoupil domácí výhrou 3:0 nad Hradcem Králové.

Pokud chceme na Baníku uspět, budeme muset hrát organizovaněji, jednodušeji a agresivněji. Hlavně musíme komunikovat v obranné fázi. Věřím tomu, že jsme schopni na Baníku nějaké góly vstřelit. Pokud tam ale dostaneme zase čtyři až pět gólů, můžeme jen těžko pomýšlet na bodový zisk,“ má jasno Mrázek. Chybět mu budou dvě hráčky – Nela Novotná a Kristína Radičová.

Poslední vzájemný zápas mezi oběma družstvy se hrál loni v listopadu a ostravské fotbalistky zvítězily 8:0. „Holky na Baník nemají dobré vzpomínky, v posledním utkání mu podlehly 0:8. Je třeba, aby to hodily za hlavu a soustředily se výhradně na tento zápas, který nás čeká. Bude to těžké, ale věřím, že se nám povede předvést solidní herní projev a snad i získat nějaký ten bod,“ věří Mrázek.

Zápas bude řídit Ilona Koryčanská společně s asistentkami Kateřinou Fraňkovou a Šárkou Dytkovou.

Další články