• Mládež

Skvělý obrat po změně stran! Sigma U18 – Třinec U19 4:3

  • 23. 8. 2024

První páteční zápas v Řepčíně nabídl obrovské drama. Osmnáctka Sigmy v něm hostila Třinec a po první půli prohrávala už o tři branky. V průběhu druhé půle ale postupně náskok Slezanů umazávala, a nakonec v závěrečných minutách duel strhla na svoji stranu! Svěřenci trenéra Petra Kobylíka tak zůstávají stoprocentní.

Osmnáctka nezachytila vstup do zápasu. Už ve 3. minutě Beran neubránil napadajícího Folvarčného, který z hranice velkého vápna prostřelil Kozuba. Svůj náskok Slezané navýšili v 21. minutě. Po centru z pravé strany nedokázala obrana Sigmy míč odvrátit, třinečtí hráči si ho rychlými přihrávkami vyměnili a jejich akci zakončil přesnou střelou Gomola. Do poločasové přestávky to s akciemi Hanáků vypadalo ještě hůř. Míč dostal na hraně šestnáctky Čmiel, obrana Sigmy ho nedokázala odzbrojit a na bližší tyč byl Kozub krátký. Do kabin tak šel tým Petra Kobylíka s tříbrankovým mankem.

Po změně stran ale olomoucký výběr zapnul motory a začal náskok hostů postupně umazávat. V 55. minutě se po Remešově centru prosadil ve vápně Příkazský. Z obdobné akce pak Hanáci vstřelili i svůj druhý gól. Z pravé strany centroval hluboko na polovinu soupeře Příkazský, za obranu Třince si naběhl Holec a nechytatelně na zadní tyč snížil na rozdíl jedné branky.

Srovnáno bylo v minutě 86. Štěpán Lorenc šikovně a přesně načasoval průnikovou přihrávku na Luku Rozehnala, který se tváří v tvář třineckému gólmanovi nemýlil – 3:3. Hned z další akce Hanáci strhli zápas na svoji stranu. Brankář Slezanů sice nejprve zlikvidoval jednu nebezpečnou ránu, k míči ale doběhl jako první Pařenica, který pohotově doklepl do sítě.

Osmnáctka Sigmy zůstala neporažena a po fantastickém obratu ve druhé půli porazila Třinec 4:3. Další zápas hraje na půdě Zbrojovky Brno (28. srpna od 14 hodin).


Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

Zápas bych rozdělil na dvě části. V prvním poločase nebylo na naší strany absolutně nic. Bylo to bez důrazu, bez běhání, bez kvality na míči. Hodnotím to jako naprostou katastrofu od všech hráčů, stejně tak týmově. Nebyl tam ani jeden hráč, který by nebyl na vystřídání – od brankáře až po útočníka. Takto bych asi zhodnotil první poločas. Byli jsme rádi, že nám soupeř nedal čtvrtý gól, já už se, narovinu, těšil na poločas, až si to v kabině vyříkáme a něco se pokusíme s vývojem udělat.

Do druhé půle jsme vstoupili s tím, že chceme obranu Třince rozhýbat, dostávat míče za jejich obranu. Třinecká obrana hrála hodně vysoko, nám se za ni v první půli vůbec nechtělo chodit, nedokázali jsme za ni míč dostat. To jsme chtěli změnit. Po změně stran se nám to začalo celkem dařit, i když to nebylo zdaleka tak, jak bych si představoval. My jsme nebyli schopni dostat jednoduchý míč za jejich obranu.

Když to zhodnotím celkově, tak to byl skvělý obrat, na morálku to bylo dobré. Kluky za morální hledisko chválím. Z hlediska kvality to bylo velice slabé. Doufám, že jsme si dnes ten špatný výkon vybrali a už ho znovu nezopakujeme. Body jsme dnes získali morálkou.


SK Sigma Olomouc U18 – FK Třinec U19 4:3 (0:3)

Branky: 55. Příkazský, 69. Holec, 84. Rozehnal, 85. Pařenica.

Rozhodčí: Votava – Ondráček, Bartoň. ŽK: Rozehnal, Remeš, Holec, Pařenica – Gunčaga. Diváků: 70.

Sigma: Kozub – Beran, Š. Lorenc, Holec, Příkazský – Sikora, D. Lorenc (89. Chvilíček), Remeš, Pávek, Michalík (46. Rozehnal) – Prohászka (46. Pařenica). Trenér: Petr Kobylík.

Třinec: Hondl – Konderla, Polok, Brzezina, Folvarčný (77. Mat. Sikora), Mar. Sikora (61. Wawracz), Čmiel (83. Čelko), Nguyen, Konderla, Gunčaga, Gomola. Trenér: Martin Zbončák.

Další články