• B-tým - preview

Béčko v neděli hostí rezervu Baníku Ostrava

  • 24. 8. 2024

Po čtrnácti dnech se béčko Sigmy znovu představí na Andrově stadionu. Tentokrát bude svěřence trenéra Brožka čekat prestižní bitva proti rezervě Baníku Ostrava. Hrát se bude v neděli od 10:15.

Hanáci minulý víkend nestačili na rezervu Slavie, jíž ve venkovním duelu podlehli vysoko 0:4. „Zápas na Slavii nám otevřel oči, zejména pokud jde o organizaci hry. Máme nové podněty, na kterých musíme pracovat. U některých věcí jsem si myslel, že je organizačně zvládneme líp, byla tomu uzpůsobená i taktika, v ní jsme ale propadli, stejně tak v individuálních činnostech. Do zápasu jsme šli s úplně jinou náladou, než bylo to, co se pak odehrávalo na hřišti. Vše jsme si vyhodnotili, na zápas na Slavii bych rád co nejrychleji zapomenul, tedy kromě těch informací, které jsme si z něj odnesli, abychom příště byli lepší,“ vrátil se k utkání trenér Miloslav Brožek.

Spravit chuť si jeho tým bude chtít v neděli proti další rezervě prvoligového týmu. V neděli dopoledne přijede na Andrův stadion béčko Baníku Ostrava.

Je jasné, že nemáme tolik bodů, kolik bychom v této fázi soutěže chtěli mít. Hrajeme ale doma, na Andrově stadionu jsme ještě neprohráli. V neděli budeme chtít jednoznačně vyhrát. Bez ohledu na to, s kým hrajeme,“ dodává Brožek.

Baník B se prozatím po šesti odehraných kolech nachází na 11. místě, má o tři body více, než olomoucký B-tým. V minulém kole Slezané prohráli na domácí půdě Prostějovu 1:2. Béčko Baníku vede někdejší hráč ostravského celku Josef Dvorník.

Béčko Baníku je nabouchané dobrými hráči. Baník postavil silný tým, který obstojí ve druhé lize. Jsme si vědomi jeho síly, doma ale nebereme nic jiného než vítězství.

K měření sil rezervních mužstev Sigmy a Baníku naposledy došlo v sezóně 2021/22 ještě v Moravskoslezské fotbalové lize. V Olomouci utkání skončilo divokou remízou 3:3 (Fiala, Grečmal, Chytil – Jaroň, Smékal, Jemelka vl.), v Ostravě se z vítězství 3:1 radoval Baník (Jaroň, Šín, Smékal – Piňa).

Utkání mezi Sigmou B a Baníkem B se bude na Andrově stadionu hrát v neděli 25. srpna od tradičních 10:15.

Hlavním rozhodčím utkání je Ondřej Cieslar, jeho asistenty budou Jan Hurych a Jan Dohnálek.

Další články