• Mládež

Devatenáctka rozhodla o výhře v závěru. Sigma U19 - Ml. Boleslav U19 1:0

  • 25. 8. 2024

Dorostenci Sigmy Olomouc kategorie U19 zatím v lize nepoznali hořkost porážky, ve všech čtyřech utkáních zatím zvítězili a mají 12 bodů. Sobotní zápas proti Mladé Boleslavi byl dlouho vyrovnaný. Soupeř ale hrál od 64. minuty v deseti a Sigmě se podařilo rozbít obranu Mladé Boleslavi pět minut před koncem, kdy se prosadil záložník David Drábek.

Devatenáctka nastoupila do utkání po úterním vítězství na Slavii a chtěla udržet vítěznou sérii. První poločas byl vyrovnaný, oba týmy měly svoje chvíle, kdy soupeře zatlačily. Prvních dvacet minut to byla Sigma, kdo měl více ze hry.

Vyložených šancí ale příliš nebylo. Sám na bránu mohl jít Matyáš Györe, který ale nezpracoval míč ideálně a z akce sešlo. Později mohl Václav Zahadníček dávat do dobré pozice Kryštofu Judasovi, ale nakonec zvolil jiné řešení a mladoboleslavskou bránu Hanáci neohrozili.


Ve druhé části byl zápas opět vyrovnaný, Sigma postupně prostřídala a v 64. minutě dostala šanci hrát do konce utkání přesilovku. Vokoun, který už jednu žlutou měl, na půlce rukama stáhl k zemi Oříška a po druhé žluté musel ven. Přesilovku Sigma využívala opticky, ale tutovka ne a ne přijít. Centry létaly do pokutového území od Oříška, Zahradníčka i Capky, ale útočníci dlouho nemohli najít palebnou pozici.

Až v 84. minutě zkoušel zakončit Filip Capka, míč se po několika odrazech dostal k Davidu Drábkovi, který prostřelil vše a rozhodl o tom, že tři body zůstanou na Hané. Mladá Boleslav se v emočně vyhroceném závěru snažila o vyrovnání, ale obrana na čele s Berkou vítězství uhájila.

Sigma zůstává společně s devatenáctkou Baníku jedinými týmy v soutěži, které neztratily ani bod. Další střetnutí odehrají starší dorostenci v Pardubicích. Utkání je naplánováno na sobotu 31. srpna od 11 hodin.


Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Po úterku, kdy jsme se vydali proti Slavii, a s tím horkem dnes, jsme věděli, že to bude velmi těžký zápas s těžkým soupeřem. To se potvrdilo. Měli jsme dobrý vstup do utkání, kdy jsme soupeře tak prvních dvacet minut mačkali. Ale vyložené šance jsme si úplně nevytvořili, standardky se nám taky úplně nevedly. Soupeř měl v závěru půle více ze hry, my jsme byli trochu zatavení. V kabině jsme si řekli, že musíme hrát trpělivě i ve druhé půli. Hlavně neinkasovat, dobře bránit a chodit do brejků. Šli jsme v bloku trochu níže, abychom na ně měli prostor a potom nám tedy nahrálo určitě to vyloučení soupeře. Nakonec jsme tam ten jeden kýžený gól dotlačili. Jsme spokojení, byl to velmi těžký zápas, kluci se vydali, byly tam křeče. Bodově jsme to zvládli, což je skvělé.“

SK Sigma Olomouc U19 – FK Mladá Boleslav U19 1:0 (0:0)

Branka: 85. Drábek.

Rozhodčí: Pospíšil – Habermann, Pavlíček. ŽK: Siegl, Oříšek, Pávek, Capka – Vokoun, Marek. ČK: 64. Vokoun. Diváků: 200.

Sigma U19Berka – Oříšek (77. Pávek), Kubát, Siegl, Macharáček – Andrle (81. Kolařík), Drábek, Zahradníček (90. Š. Lorenc) – Judas, M. Škoda (77. Proházska), Györe (46. Capka). Trenér: Michal Kovář.

Mladá Boleslav: Mečíř – Černý, Job, Šestka, Vokoun – Souček (46. Schwan), Marek, Vostřel, Busek, Sandev (71. Klieštík) – Kühnel (84. Lenner). Trenér: Martin Mrvík.

Další články