• Mládež

Sedmnáctka dvěma góly v rozmezí minuty přišla o výhru. Sigma U17 - Ml. Boleslav U17 1:2

  • 25. 8. 2024

Sedmnáctka Sigmy byla před utkáním 3. kola celostátní ligy dorostu stále bez porážky, a to i po předehrávce 4. kola v úterý proti Slavii, kterou porazila. Na tento výsledek chtěla navázat také v sobotu, nad Mladou Boleslaví dlouho vedla od první půle brankou Skácela. Středočeši však v závěru využili dvou nepozorností olomoucké defenzívy a dvěma góly, druhým z penalty, duel otočili.

Sedmnáctka do utkání hraného za úmorného vedra dobře vstoupila, měla několik šancí, své možnosti měla i hostující Mladá Boleslav. Do vedení šli Hanáci, když se ve 39. minutě prosadil Kryštof Skácel. Ten nejprve na polovině aktivním napadáním vybojoval míč, prošel s ním až k šestnáctce a pravačkou střelou na zadní tyč nedal mladoboleslavskému gólmanovi šanci zakončit.

Ve druhé části pokračoval zápas bojem o každý míč. Sigma měla několik možností, jak pojistit skóre. V 52. minutě pálil v pokutovém území Radim Kaštyl, brankář Mladé Boleslavi dokázal míč vyrazit. Po centru Riedla hlavičkoval v dobré šanci Vojtěch Kimel, několikrát měl míč v pokutovém území na noze Marek Křiklava, ale ani on se neprosadil.

Mladá Boleslav nenápadně pokračovala v bojovné hře, jako by v závěru Sigmu uspala, v 85. minutě se na dvaceti metrech z ničeho nic objevil sám střídající Albrecht a nedal střelou do šibenice Křivánkovi šanci zakročit. V další akci zaútočil Černý, byl ve vápně faulován a sudí nařídil pokutový kop. Sám faulovaný hráč ho proměnil a Mladá Boleslav v Řepčíně vedla. V závěru kopala Sigma několik rohů či standardek, ale k vyrovnání už se nedostala. V Mladé Boleslavi nalezla prvního přemožitele v sezóně, podlehla jí 1:2

V sobotu 31. srpna hraje Sigma Olomouc U17 další ligové střetnutí, a to v Pardubicích. Hrát se bude od 13:15.


Hodnocení trenéra Jana Krajčoviče:

Asi nyní hned po utkání velké zklamání, přijít o vítězství pět minut před koncem slepenými góly, které jsme nemuseli dostat, hodně mrzí. První gól hráč krásně trefil šibenici, ale my jsme soupeře včas nedostoupili a necháme ho vystřelit bez kontaktu. Ve druhém případě darujeme soupeři penaltu v bezpečné situaci, tu promění a my mu tak zároveň darujeme i vítězství. Zápas to byl vyrovnaný, to jednoznačně, oba týmy měly šance, ale v závěru to musíme uhrát lépe. Měli jsme to rozhodnout, šance tam byly, nebo jsme to měli ubránit vzadu na nulu. Během posledních pěti minut ztratit zápas je velká škoda, vítězství nám proteklo mezi prsty a můžeme si za to sami. Chtěli jsme po úterním zápase na Slavii rozložit síly, kádr je širší, bylo náročné počasí. Rozložili jsme to na další hráče, dařilo se to, ale vše to kalí ten výsledek, bohužel.“

SK Sigma Olomouc U19 – FK Mladá Boleslav U17 1:2 (1:0)

Branky: 39. Skácel – 85. Albrecht, 86. Černý (pen.)

Rozhodčí: Habermann – Pospíšil, Pavlíček. ŽK: Vyroubal, Skácel, Chytil – Roller. Diváků: 110.

Sigma: Křivánek – Chytil, Jadrníček, Vyroubal, Sandr – Skácel, Riedl, Kaštyl (61. Pšenica) – Křiklava (71. Horák), Kimel, Pilch (71. Hilbert). Trenér: Jan Krajčovič.

Mladá Boleslav: Tutunovic – Uhlík, Lelek, Hodánek (59. Neufus), Knobloch – Holzer, Juranka, Korbelář (81. Šulc) – Černý (90. Janoušek), Roller (59. Albrecht), Jirků. Trenér: Vladimír Pokorný.

Další články