• B-tým - ohlas

VIDEO: Doma jsme vyhrát potřebovali, hodnotil Brožek

  • 25. 8. 2024

Rezerva Sigmy zdolala v neděli dopoledne béčko Baníku vysokým rozdílem skóre. Hanáci nasázel Slezanům pět branek. „Na začátek bych chtěl říct, že to pro nás bylo těžké utkání. Doma jsme museli vyhrát, papírově jsme měli silnější sestavu, než soupeř. Na druhou stranu vedro, potřeba vyhrát a houževnatý soupeř… to vše smazává rozdíly mezi týmy,“ hodnotil vysokou výhru svého týmu trenér Miloslav Brožek.

Všech pět branek si jeho tým nechal na druhý poločas. V tom prvním recept na ostravskou obranu nenašel. „Naše aktivita byla velká, chtěli jsme zápas zvládnout. Prvních 30 minut jsme hráli hodně aktivně, potom jsme trochu šli do pasivity v rámci toho, že soupeř párkrát zahrozil. Projevila se i náročnost utkání, ve vedru to bylo hodně o fyzičce,“ měl jasno Brožek.


Krátce po změně stran jako první udeřil Jakub Elbel, pro něhož šlo o první trefu za B-tým Sigmy v mistrovském utkání. Další z gólů si po akci Muritaly srazil do vlastní brány ostravský Krupička, třetí branku dal z výstavního voleje Martin Pospíšil. Pod zbylé dvě branky se podepsal Adam Proniuk. Mladý útočník dal své první góly v mistrovském utkání v seniorské kategorii.

V poločase jsme si řekli, že to utkání musíme zvládnout. Jsem rád, že jsme to odšpuntovali hned na začátku druhé půle gólem. Potom jsme se uvolnili. A i když jsme sem tam spadli níž, a soupeř se snažil vyrovnat, měli jsme tam dobré pasáže v útočné fázi. To jsme potřebovali. Proti Žižkovu a Prostějovu jsme neustále dobývali, neustále jsme to byli my, kdo musí. Měli jsme s tím problém, protože jsme góly nedali. Dnes jsme je dali a já jsem rád, že v síti Baníku jich skončilo pět a my máme tři body,“ dodal trenér olomoucké rezervy Brožek.

Další články