• Mládež

Osm hráčů Sigmy povoláno do mládežnických reprezentací Česka pro zářijové srazy

  • 27. 8. 2024

První dva zářijové týdny jsou ve fotbalovém kalendáři věnovány reprezentační přestávce. Sigma bude mít zástupce v mládežnických výběrech od U16 po U20. Pozvánky do národních týmů Česka obdrželo osm Sigmáků, další jsou mezi náhradníky.

Reprezentační dvacítka odehraje dva přípravné zápasy. Tým pod vedením trenéra Pavla Šustra nejprve 5. září ve Znojmě změří síly s Itálií. Následovat bude zápas v Kroměříži 10. září proti výběru Turecka.

Pozvánu na sraz dostalo kvarteto hráčů Sigmy. Reprezentační povinnosti si budou plnit hráči našeho áčka Jan Koutný, Matěj Hadaš, Adam Dohnálek a Matěj Mikulenka.

Dalších pět našich hráčů je mezi náhradníky: Adam Proniuk, Mikeš Cahel, Kevin Huňa, Šimon Jalovičor a Adam Uriča.

Česká reprezentace do 19 let bude v září hrát dva přípravné zápasy v Estonsku proti domácímu týmu (6. a 9. září v Tallinnu). Do nominace trenér Jan Jelínek zařadil záložníka naší devatenáctky Václava Zahradníčka. Mezi náhradníky figuruje David Macharáček.

Na prestižní Ježek Cup 2024 se bude připravovat reprezentační osmnáctka, kterou povede bývalý trenér Sigmy Václav Jílek. V nominaci pro zápasy proti Walesu (4. září), Spojeným státům americkým (6. září) a Německu (8. září) je i Patrik Siegl. Na Ježek Cup potom mohou být dodatečně povoláni Jakub Pávek a Miroslav Andrle. Jílkovým asistentem u reprezentace je kouč naší sedmnáctky Jan Krajčovič, patronem družstva náš bývalý hráč David Rozehnal.

Přípravné zápasy proti Belgii (6. září) a Nizozemsku (8. září) bude hrát reprezentace do 17 let, vedená Pavlem Drskem. Ten povolal i našeho Filipa Capku. Dodatečnou pozvánku pak mohou ještě obdržet náhradníci Nikola Jadrníček, Samuel Chytil, Marek Křiklava, Jakub Pilch a Victor Kenneth Riedl.

Opomenout nesmíme ani reprezentační šestnáctku. Tu v září čekají dva přípravné zápasy v Rumunsku s domácím týmem. Trenér Kulvajt povolal Jiřího Pšenicu. Náhradníky ve výběru U16 budou Šimon Vybíral, Jakub Molík, Jan Filo, Adam Škop a Jakub Chvilíček.

Další články