• B-tým - preview

Béčko bude o další body v pátek bojovat ve Vlašimi

  • 29. 8. 2024

Fotbalisty B-týmu Sigmy čeká v pátek odpoledne poslední zápas před reprezentační přestávkou. Od 18 hodin se představí na půdě Vlašimi.

Hanáci v neděli zvládli vítězně prestižní duel dvou B-týmů, když na Andrově stadionu porazili Baník Ostrava B vysoko 5:0.

V ofenzivě jsme zatím nedávali tolik gólů. Jsem rád, že jsme to zápasem proti rezervě Baníku překonali. Naplnil se potenciál týmu, všichni hráči se uvolnili. V tomhle bylo vysoké vítězství nad Baníkem ohromně pozitivní. Cítím, že hráči jsou uvolnění, pomohlo to hráčům béčka, i těm z áčka, kteří nás v neděli posílili,“ vrátil se k vysokému vítězství svého týmu trenér Miloslav Brožek.

Čtvrtý a pátý gól Sigmy vstřelil Adam Proniuk, pro kterého to byly dvě premiérové trefy v seniorské kategorii. „Znamená to pro něj, že musí ještě více pracovat. Potenciál má, takže nesmí polevit, ale naopak ještě více přidat. Když bude více pracovat, tak bude dobrý. Když nebude více pracovat, bude jen talentovaný,“ řekl na adresu svého svěřence Brožek.

Po sedmi kolech Hanáci mají na kontě osm bodů a jsou v tabulce na 11. místě. „Doma jsme zatím neprohráli, máme dvě výhry a dvě remízy. Venku jsme ale všechny tři zápasy prohráli. Na pátek tedy máme jasnou výzvu. Chceme změnit tento trend,“ uvědomuje si Brožek.

Změnit trend bude chtít proti Vlašimi. „Z toho, co jsem měl možnost vidět, považuji Vlašim za jeden z nejfotbalovějších týmů druhé ligy. Smekám před jejich výstavbou, ta je opravdu na vysoké úrovni. My víme, proti komu budeme hrát, Vlašim je velice silný soupeř, který dokáže držet míč, dokáže ho držet delší dobu, čímž dostává soupeře pod tlak. Má kvalitu v zakončení, nás čeká jeden z lepších týmů, pokud jde o herní vyspělost. Jak jsem říkal, je to pro nás velká výzva, chceme ve Vlašimi bodovat,“ velí trenér olomoucké rezervy.

Vlašim má zatím zvláštní vstup do sezóny. Ze sedm zápasů svěřenci trenéra Aleše Majera pět dovedli do remízového stavu. Nerozhodně hráli např. na půdě silné Opavy (3:3), Vyškova (1:1), či v Prostějově, kde velkou část zápasu dohrávali v početní nevýhodě, kdy po dvou žlutých kartách musel jít už ve 13. minutě ze hřiště Kurka. „Remízy znamenají jednu věc. Vlašim je schopna bodovat, zároveň neprohrává. Má velkou vnitřní sílu. Viděl jsem utkání mezi Prostějovem a Vlašimí, bylo to jedno z nejlepších utkání, jaké jsem měl od začátku ročníku možnost sledovat,“ upozorňuje na sílu Vlašimi Brožek.

Utkání mezi Vlašimí a Sigmou B se bude hrát na Stadionu v Kollárově ulici v pátek 30. srpna od 18 hodin. Řídit ho bude Antonín Bohata, jemuž budou asistovat Michal Novák a Nikola Šafránková.

Další články