• Mládež

Derby pro Hanáky, Filo a Pařenica srazili Zbrojovku. Brno U16 - Sigma U16 0:2

  • 29. 8. 2024

Šestnáctka Sigmy ve středu ovládla moravské derby proti Zbrojovce! V Měníně zvítězila 2:0, když se do střelecké listiny zapsali Filo a Pařenica.

Zápas začal tlakem Zbrojovky, do vyložených šancí se ale domácí tým nedostával, Hanáci odolali a sami začali vystrkovat brzy růžky. První zajímavou příležitost měl Filo, míč ale téměř na brankové čáře zastavil brněnský bek.

Ve 33. minutě se už Hanáci radovali. Filo si navedl míč blíže ke středu pole a z hranice šestnáctky mířil přesně na bližší tyč. Gólman Brna byl na tuto střelu krátký – Sigma vedla 1:0. Botek trefil následně tyč. Do kabin si tak svěřenci trenéra Vasiljeva odnášeli těsné vedení.

Po změně stran udeřili rychle podruhé. Podařilo se jim to po krásné individuální akci Fila, který se kličkami zbavil několika bránících hráčů soupeře, včetně gólmana, předložil míč před bránu, kde ho pohotově uklidil do brány Pařenica – 2:0 pro Sigmu.

Hanáci přečkali i jednu šanci Zbrojovky, kdy Spala zlikvidoval nebezpečnou střelu brněnského hráče.

Remízu s Třincem dokázala šestnáctka Sigmy odčinit v Brně a po 4. kole se vyhoupla do čela Moravskoslezské ligy mladšího dorostu.


Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Byl to dobrý zápas proti kvalitnímu soupeři, který v minulé sezóně vyhrál žákovskou ligu, takže jsme věděli, že to bude těžký zápas. Hráči Zbrojovky byli od začátku nabuzení, trošku nás od úvodních 20 minut zatlačili, ale neměli žádnou větší šanci. My jsme měli pár dobrých zisků míče, čímž jsme postupně rozbili tlak soupeře, začali jsme být i lepší a vytvářeli jsme si šance. Jednu z nich jsme využili, další ale ne. I tak bylo dobré, že jsme o půli vedli 1:0. Také jsme byli pozorní v obraně, což mě těší.“

Hned ve 49. minutě jsme soupeři odskočili na rozdíl dvou branek. Mohli jsme si pak více hrát s míčem, byli jsme v klidu. V tom horku to bylo náročné utkání a dvoubrankové vedení nám nahrálo. Do defenzivy jsme byli pozorní, Brno mělo jen jednu velkou šanci, ale Spala nás podržel. Zápas skončil 2:0 a my zůstali v klidu. Zasloužená a cenná výhra nad silným soupeřem.


FC Zbrojovka Brno U16 – SK Sigma Olomouc U16 0:2 (0:1)

Branky: 33. Filo, 49. Pařenica.

Rozhodčí: Vařacha – Rosický, Havlíček. ŽK: Hajský, Staněk – Pařenica. Diváků: 60.

Brno: Staněk – F. Hajský (34. Pochop, 46. Pytlík), J. Hajský, Zdráhal, Němec (61. Mašek), Kotek (78. Cenek), Srneček, Rokos, Toman, Ambrož (46. Hadár), Navrátil. Trenér: Martin Fučík.

Sigma: Spala – Oulehla, Botek, Chvilíček, Janošec (56. Škop) – Vybíral, Bratič (64. Milčický) – Kuneta, Kubeš, Filo (64. Pospíšil, 85. Brumar) – Pařenica. Trenér: Tomáš Vasiljev.

Další články