• A-tým

Sláma před Baníkem: Zápas bude o nás a o tom, jak k němu přistoupíme

  • 31. 8. 2024

Obránce Jiří Sláma svedl v mládežnických týmech Sigmy spoustu bitev s Baníkem. I proto je pro něj nedělní zápas velmi prestižní. „Odmalička jsme s Baníkem soupeřili, přetahovali se o první místo. Je to moravsko-slezské derby, moc se na zápas těšíme,“ řekl před nedělní bitvou.

Jak se těšíš na nedělní zápas proti Baníku Ostrava, který se pro nás v rámci ligy řadí k těm výjimečnějším?

Je to moravsko-slezské derby, všichni se na ten zápas určitě těšíme. Bude na stadionu hodně lidí, takže doufám, že to zvládneme s vítězným koncem.

Ty jsi prošel akademií Sigmy od mládeže, kde je velká rivalita s Baníkem. Přenáší se to potom i do zápasů v první lize? Vnímáš Baník jako rivala?

Odmalička jsme s Baníkem soupeřili, přetahovali jsme se o první místo. Někteří kluci, proti kterým jsme v mládeži hráli, tak jsou i nyní v týmu Baníku. Určitě se to přenáší, o to zajímavější to bude.

Zápas v Plzni minulý víkend jsme měli odložený kvůli účasti Viktoriánů v pohárové Evropě. Co jste v tomto mezidobí dělali? Odpočinuli jste si? Nebo bys raději hrál?

Nevím, jestli jsme si odpočinuli, ten týden byl náročný, byly tam dvoufázové tréninky. Nabrali jsme ještě více fyzické kondice. A až zápas proti Baníku ukáže, zda nám to prospělo, nebo ne.

Jaké jsou hlavní hrozby našeho soupeře?

Velmi kvalitní hráč je Ewerton, na kterém hra Baníku stojí. S absencí Prekopa si dovedou poradit, nahoře hraje rychlý Tanko, ale myslím, že se nechceme dívat sestavu Baníku. Bude to spíše o nás a o tom, jak k utkání přistoupíme. Musíme si prosadit naši hru. Věřím, že nad Baníkem zvítězíme a budeme slavit.

Další články