• A-tým - ohlas

VIDEO: Jsem rád, že jsme v závěru našli vnitřní sílu a srovnali krok, řekl Kliment

  • 1. 9. 2024

Dvěma góly oslavil Jan Kliment své 31. narozeniny. Nejprve Hanáky poslal v první půli do vedení, v závěru zachoval chladnou hlavu a z penalty srovnal krok. „Výhra by byla sladší. Vzhledem k vývoji zápasu ale musíme bod brát.“ řekl aktuálně nejlepší střelec Chance Ligy. Těšili ho, že Hanáci dokázali v závěru srovnat. „Našli jsme ještě vnitřní sílu na to, abychom Ostravu zatlačili. Jsme nabádáni k tomu, abychom to nevypouštěli až do posledních minut. Je vidět, že to funguje.

Vše nejlepší k dnešním narozeninám. Trenér říkal, že když jsi byl dnešní oslavenec, tak věřil, že ten gól dáš. Jak jsi tomu věřil ty?

Děkuji za přání. Máte pravdu, říkal mi to trenér, hodně lidí mi to psalo, že už je to normálka, že dávám góly. Navíc teď, když mám narozeniny. Nevím, jestli to úplně pomůže, já si to do hlavy nedával. Říkal jsem, že jdeme normálně hrát, když se mě na to někdo ptal. S tím jsem do toho zápasu šel. A že se to podařilo? Jsem za to rád.

Když jste ve formě, a padá vám to, tak to vypadá hodně jednoduše. Naopak, když jste v krizi, tak gól nedáte, ani když jste sami před bránou. Mohlo to vypadat, jednoduše. Já chtěl původně ještě někoho hledat pod sebou, ale to moc nešlo. Tak jsem se rozhodl, že to trefím a trefil jsem asi jediné místo, které šlo.

Sigma čeká na domácí výhru nad Baníkem šest let. Ty jsi údajně měl nějaký proslov před hráči, je to pravda?

Bavili jsme se s klukama. Oni říkali, že když přijede Baník, tak se jim nikdy nevěří. Já se na statistiky nedíval. Já mám na Baník jen ty nejlepší zkušenosti. Možná je to i soupeř, proti kterému jsem dal nejvíce branek. Dal jsem jim gól v Jihlavě, na Slovácku, s Plzní, a teď i s Olomoucí.

Dal jsi dva góly, nakonec z toho je ale jen remíza. Mrzí to?

Určitě. Výhra by byla sladší. Vzhledem k vývoji zápasu ale musíme bod brát. Myslím si, že jak nám Baník dal gól na 1:2, tak nás to hodně utlumilo, ale našli jsme ještě vnitřní sílu na to, abychom Ostravu zatlačili. Vody mohl rozhodnout, když trefil tyčku. Jsme nabádáni k tomu, abychom to nevypouštěli až do posledních minut. Je vidět, že to funguje.

U penalty jsi čekal na pohyb gólmana, nebo jsi byl už dopředu rozhodnutý, kam ji kopneš?

Vzpomněl jsem si na úplně první penaltu, co jsem kopal. Tu jsem dával taky na střed, tak jsem říkal, že to nebudu měnit.

Šel jsem za Zorvim a řekl jsem mu, že minule faulovali mě a šel kopat on, takže teď, když zfaulovali jeho, tak půjdu já. On už na začátku říkal, že mi to nechá. Nejsme přece na hřišti od toho, abychom se tam hádali jako psi. Když bude jindy příležitost, nemám problém mu, nebo komukoliv jinému, kdo se třeba potřebuje chytit, penaltu přenechat.

Další články