• Mládež

Další tři body pro sedmnáctku. Pardubice U17 - Sigma U17 0:1

  • 2. 9. 2024

Fotbalisté mladšího dorostu Sigmy odčinili porážku s Mladou Boleslaví z minulého kola a po výhře 1:0 vezou všechny body z Pardubic. Čisté konto vychytal po velmi dobrém kolektivním výkonu celého týmu do defenzívy brankář Štěpán Hruban, rozhodující trefu zajistil už v 8. minutě utkání Jakub Pilch.

Sedmnáctka do utkání v Pardubicích vstoupila ideálně. Už v 8. minutě uplatnil Pilch v souboji jeden na jednoho svoji rychlost a vsítil úvodní branku utkání, která se později ukázala býti vítěznou. Duel poté v úmorném vedru pokračoval vyrovnaně, oba týmy měly náznaky šancí, ale žádná z nich nebyla úplně vyloženou tutovkou. Sigma měla dobré pozice, ale Křiklava, Pšenica ani Pilch nedokázali tyto situace využít. Poločas tak skončil vedením Hanáků v poměru 1:0.

Ve druhém poločase Sigma kontrolovala vedení asi do 75. minuty, pak začaly Pardubice získávat větší tlak a Hanáci museli bránit jednogólové vedení. Defenziva Sigmy v čele s brankářem Štěpánem Hrubanem odolávala nebezpečným centrům či střelám z dálky. Domácí se do větší šance nedostali.

Za Sigmu měli opět náznaky Křiklava s Kaštylem, jeden zákrok mohl být možná posouzen na Sigmu jako penaltový. Sedmnáctka ale nakonec zopakovala výsledek starších dorostenců a vyhrála v Pardubicích 1:0. V nekompletní tabulce je tým Jana Krajčoviče třetí.

Další utkání celostátní ligy dorostu hraje sedmnáctka až v sobotu 14. září od 16:00 v Jablonci.

Hodnocení trenéra Jana Krajčoviče:

Vyšel nám dobře úvod, kdy jsme díky vstřelené brance mohli v úmorném vedru dirigovat tempo duelu a v první půli se nám to i dařilo. První poločas byl vyrovnaný, nám se tam dařily předfinální fáze, nikoliv ty finální. Ve druhé půli jsme pokračovali v zodpovědné defenzívě a kontrole hry, asi od 75, minuty šly Pardubice do mírného tlaku, naše obrana ale byla na rozdíl od domácího zápasu proti Mladé Boleslavi soustředěná a zodpovědná a pomohla tak i gólmanovi k nule. Byl to dnes kolektivní výkon od kluků směrem dozadu a to pak pomůže brankáři i k nule. Takže jsme velmi rádi za vítězství a tříbodový zisk.“


FK Pardubice U17 – SK Sigma Olomouc U17 0:1 (0:1)

Branky: 8. Pilch.

Rozhodčí: Klečka – Novák, Turek. ŽK: Förster – Hruban, Pavlištík, Chytil, Sandr, Skácel. Diváků: 80.

Pardubice: Pražák – Svoboda, Förster, Jeřáb, Skala – Šic (55. Vrančík), Beránek (67. Holčapek), Hloušek (67. Šobáň) – Hendrych, Hrdina (78. Smrčka), Koblížek (78. Štefl). Trenér: Jan Ovčačík.

Sigma: Hruban – Chytil, Jadrníček, Pavlištík, Pazdera – Pšenica (89. Vyroubal), Riedl, Kaštyl (66. Kimel) – Pilch (80. Horák), Křiklava (80. Sandr), Hilbert (66. Skácel). Trenér: Jan Krajčovič.

Další články