• Mládež

Šestnáctka po další výhře vede tabulku! Svratka U17 – Sigma U16 1:4

  • 2. 9. 2024

Fotbalisté SK Sigma Olomouc U16 hráli v Brně-Komíně proti nováčkovi soutěže Svratce Brno. Na těžkém terénu vedli Sigmáci už v poločase 3:0 ve druhé půli náskok udrželi, ještě jednou skórovali a dovezli tři body za výhru 4:1. Dvě branky dal Jan Filo. V tabulce je šestnáctka po pěti kolech na prvním místě.

Zápas mohl začít pro Sigmu špatně, v 1. minutě trefili obránci v rozehrávce soupeře a útočník domácích šel sám na brankáře Davida Spalu, ten svůj tým v důležité chvíli podržel. Sigma pak na těžkém terénu měla jasně navrch, ale šance se nedařilo proměňovat. Až ve 27. minutě našel Adam Kubeš přízemním centrem Jana Filu a ten to dobře zavřel na zadní tyči. Stejný hráč skóroval o deset minut později. Tentokrát ho našel Šimon Vybíral, Filo podobně jako se Zbrojovkou navedl míč na střed a na přední tyč nedal šanci domácímu brankáři. V závěru poločasu přidal ještě další uklidňující branku Tomáš Pařenica, který využil přihrávky Jakuba Milčického a ranou po zemi zvýšil na poločasových 3:0.

Ve druhé půli došlo ke mírnému zdramatizování, když Svratka našla mezeru v obraně Sigmy, útočník Horák se prosmýkl mezi stopery a překonal Spalu. V 71. minutě ale Sigma odmítla jakékoliv další komplikace a Adam Kuneta po centru Adriana Janošce zleva zakončil na zadní tyči. Pak měla Sigma další dvě dobré možností, ale skóre už zůstalo na výsledku 4:1.

V dalším utkání hostí šestnáctka v Řepčíně v neděli 8. září od 12:45 Frýdek-Místek.


FC Svratka Brno U17 – SK Sigma Olomouc U16 1:4 (0:3)

Branky: 49. Horák – 27. a 37. Filo, 44. Pařenica, 71. Kuneta.

Rozhodčí: Vařacha – Kříž, Vardžič. ŽK: Milčický (Olo). Diváků: 50.

Svratka Brno: Hort – Hynek, Bezděk, Mezuláník (65. Štroblík), Blažek (72. Dokoupil) – Škvařil, Kotek, Mazuch, Kramčík (78. Vilimský) – Sládek (65. Stolař), Horák (72. Plachetka).

Sigma: Spala – Oulehla, Petr, Botek (46. Chvilíček), Škop – Vybíral (74. Bratič), Milčický – Kristek, Kubeš (64. Janošec), Filo (64. Kuneta) – Pařenica (82. Brumar). Trenér: Tomáš Vasiljev.


Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Dnes to byl zápas hlavně o nás, jak se zvládneme prosadit naší fotbalovostí. Přístup kluků byl v pořádku, na těžkém terénu nám sice chvíli trvalo vsítit úvodní branku a díky Spalovi jsme hned v úvodu přežili také tutovku Svratky. Pak jsme se postupně prosadili a po snížení ve druhé půli jsme opět navýšili vedení a v poklidu to dohráli, i když jsme měli přidat ještě minimálně další dvě branky. Příští týden hrajeme s Frýdkem-Místkem, což bude určitě těžší zápas, takže se na něj těšíme.“

Další články