• Klub

Slavíček, Proniuk a Stryk spojili budoucnost se Sigmou

  • 5. 9. 2024

Sigma prodloužila smlouvy se třemi mladými talentovanými hráči. Víceleté kontrakty s hanáckým klubem podepsali obránce Filip Slavíček, záložník Jan Tobias Stryk a útočník Adam Proniuk.

„Jsme rádi jsme se dohodli na pokračování. Všichni tři hráči mají velký potenciál, věříme, že mají na to, aby se v budoucnu uplatnili v dospělém fotbale a byli u nás úspěšní. Bude samozřejmě především na nich, aby své předpoklady naplnili,“ řekl sportovní manažer Ladislav Minář.

Nejzkušenějším z tria je jednadvacetiletý obránce Filip Slavíček, který už patří do širšího kádru A-týmu. Na kontě má i jeden prvoligový start z konce sezony 2021/22. V poslední době jej trápily zdravotní problémy. Nyní už je ale fit a o uplynulém víkendu už nastoupil za B-tým ve vítězném zápase proti rezervě Baníku.

V něm se blýsknul dvěma brankami devatenáctiletý útočník Adam Proniuk. Druhou ligu v rámci B-týmu už ochutnal v minulém ročníku. V tom aktuálním prozatím naskočil do všech sedmi zápasů a vstřelil dvě branky.

Premiérovou sezonu mezi dospělými zažívá záložník Jan Tobias Stryk. Devatenáctiletý fotbalista je stejně jako jeho dva výše jmenovaní spoluhráči juniorským reprezentantem. V této sezoně prozatím zasáhl do tří utkání Chance Národní Ligy.


Další články