• Ženy

Dorostenky, vedené novým trenérem Nedvědem, remizovaly s Prostějovem 1:1

  • 6. 9. 2024

Dorostenky olomoucké Sigmy, od této sezóny vedené trenérem Lubomírem Nedvědem, remizovaly v úvodním utkání 2. ligy s Prostějovem 1:1. Bod zachránily v poslední minutě.

Svěřenkyně trenéra Nedvěda byly po většinu zápasu, který se hrál v Těšeticích, lepším týmem. Nedařilo se jim ale proměňovat své šance.

Prostějov tak šel v hanáckém derby do vedení. V 62. minutě nařídil rozhodčí po ruce ve vápně pokutový kop, který proměnila Michaela Vitásková.

Inkasovaná branka utlumila na několik dalších minut aktivitu Sigmaček. Těm se podařilo srovnat až v posledních vteřinách zápasu, kdy Karolína Konečná z přímého kopu zajistila svému týmu alespoň bod.

Další zápas odehrají olomoucké fotbalistky v sobotu, kdy od 11 hodin hostí znovu na domácí půdě v Těšeticích družstvo Hodonína.


Hodnocení trenéra Lubomíra Nedvěda:

Do zápasu jsme vstoupili velice dobře a aktivně, kdy jsme si během prvních minut vytvořili několik šanci na vstřelení gólu. Bohužel neúspěšně. Z mého pohledu jsme byli po celý zápas lepším týmem, ale po výborných zákrocích hostující gólmanky i naši nekvalitě v zakončení se nám nedařilo vstřelit gól. V 62 minutě po vhozeném autu po souboji naše hračka zahrála rukou, a to znamenalo pokutový kop pro soupeře, který proměnil. Naše holky se vrhly znovu do útoku za vyrovnáním, ale bylo vidět, že inkasovaná branka nás zlomila a chyby v nahrávkách nás srážely dál. Vyrovnání přišlo až v poslední sekundě, kdy Karolína Konečná využila trestný kop a zařídila tak remízu a jeden bod do tabulky.“


SK Sigma Olomouc WU18 – 1.SK Prostějov WU18 1:1 (0:0)

Branky: 90.+2 Konečná – 62. Vitásková (pen.)

Rozhodčí: Voráč – Houdek, Koupil. ŽK: Vitásková. Diváků: 73.

Sigma: Faltusová – Chromková, Konečná, Horáková, Radičová, Černá, Dombi, Sušilová, Kostihová, Dostalíková, Hrabalová, Konečná, Strouhalová, Vyvážilová, Libánková, Vargová, Konvičková. Trenér: Lubomír Nedvěd.

Další články