• A-tým

Ve Slatinicích se potřetí bojovalo o dort

  • 6. 9. 2024

Dobrou tradicí ve Slatinicích je zápas o dort, kterým na zdejší základní a mateřské škole zahajují školní rok. Letos už potřetí s účastí hráčů Sigmy Olomouc.

Na rozdíl od dvou předchozích ročníků, kdy se hrálo na umělce u Sokolovny, se tentokrát zápas o dort konal na travnatém hřišti SK Slatinice. Toto prostředí není hráčům Sigmy Olomouc neznámé, protože zde pravidelně hrávají letní přípravné zápasy.

Již tradičním účastníkem zápasu o dort je Tadeáš Stoppen, který do Slatinic zamířil potřetí v řadě. Navázal na předchozí triumfy z let 2022 (společně s Mojmírem Chytilem a Pavlem Zifčákem) a 2023 (s Pavlem Zifčákem a Ola Delem). Tentokrát jeho vítězný tým, doplnili mj. Filip Uriča a Jan Fiala, jenž se zhostil funkce kapitána modrých.

Sklonit se před nimi musel tým zelených, který vedl Jan Vodháněl, doplněn o Ola Deleho s Tomášem Digaňou. Ovšem i tentokrát byl duel velmi napínavý, znovu jej musel rozhodnout až penaltový rozstřel.

Zápas se hrál na tři třetiny po deseti minutách, přestávky byly vyplněny soutěžemi o ceny ze sigmáckého Fanshopu a vstupenky na domácí zápas proti Dukle Praha, který se na Andrově stadionu bude hrát v neděli 22. září od 15:30. Nechyběla ani tradiční autogramiáda.

Jsme velmi spokojení. Děkujeme Sigmě Olomouc, která opět naši událost podpořila. Moc si vážíme účasti hráčů Sigmy, kteří ukázali našim klukům, kam až se mohou dostat. Herní výkony byly obdivuhodné. Myslím, že se nám akci daří každoročně posouvat vpřed, což je naším cílem a zájmem. Děti jsou spokojené, rodiče skandují a fandí. Všichni jsme unešení a už teď se těšíme na příští ročník,“ řekl Mgr. Dominik Pudelka, zástupce ředitele slatinické školy.

Další články