• Ženy

Ženy v sobotu hostí v Kožušanech rezervu Sparty

  • 6. 9. 2024

Prestižní zápas čeká ve 4. kole druhé nejvyšší fotbalové soutěže žen tým Sigmy Olomouc. Hanačky budou od 13 hodin v Kožušanech hostit Spartu Praha B. Tým trenéra Mrázka potřebuje zabrat. V dosavadních třech utkáních ještě nezískal ani bod.

Naposledy jsme prohráli s Hradcem Králové, ale jak jsem říkal, byl jsem spokojen s výkonem hráček. Prohra samozřejmě mrzí, ale my jsme měli více šancí, několikrát jsme šli sami na branku,“ vrátil se trenér Petr Mrázek k poslednímu duelu, který jeho svěřenkyně prohrály 0:1.

Nyní Hanačky změří síly s B-týmem Sparty Praha. „Zápas se Spartou je vždy prestižní. Sparta je značka, ať už je to áčko, béčko, muži nebo ženy. Je to jistota velké kvality. Zápas by měl být náboj, mělo by přijít více lidí. Uvidíme, jak to bude tentokrát vypadat, naposledy jsme s nimi v Kožušanech prohrály 1:6. Teď to ale bude jiný zápas,“ věří Mrázek.

Sparťanky zatím odehrály jen dva zápasy. Jejich duel 1. kola s Teplicemi byl odložen až na listopad. Následně hráčky rezervy Sparty porazily 4:0 České Budějovice, minulý víkend ale nestačily na Baník Ostrava, jemuž podlehly 0:1.

Trenér olomouckých žen je se svým týmem odhodlán Pražanky maximálně potrápit a vydolovat nějaké body. „Sparta má velkou kvalitu, zápas to bude těžký. Od holek budu chtít, aby ze sebe vydaly maximum. Na co to bude stačit, to uvidíme, ale body už potřebujeme,“ řekl.

V sobotním utkání bude některé hráček postrádat. „Některé ze zdravotních důvodů, jiné z osobních. Pořád nás je ale dost na to, abychom se daly nějakým způsobem dohromady. Problém bude možná v bráně, ale i s tím si musíme poradit,“ říká odhodlaně.

Utkání mezi Sigmou a Spartou B se bude hrát v sobotu 7. září od 13 hodin v Kožušanech. Řídit ho bude Monik Hausnerová, které budou asistovat Ilona Koryčanská a Robert Šrejma.

Další články