• Mládež

Osmnáctka nadále bez ztráty bodu. Sigma U18 – Frýdek-Místek U19 3:0

  • 8. 9. 2024

Fotbalisté SK Sigma Olomouc U18 hostili doma silný Frýdek-Místek, který v minulé sezóně sestoupil z celostátní ligy. Hanáci zvládli už v první půli položit základ vítězství, když se trefili Daniel Sikora a Štěpán Lorenc. Druhý jmenovaný pak přidal ještě jeden gól a stanovil konečné skóre duelu. V tabulce je Sigma po šesti kolech první stále bez ztráty bodu.

Osmnáctka začala proti Frýdku-Místku dobře, už v 7. minutě se prosadil křídelník Daniel Sikora. Sigma měla další šance, ale Michalík i Sikora netrefili. Až ve 32. minutě se po skvělé individuální akci Jakuba Michalíka a jeho stříleném nízkém centru prosadil na zadní tyči do prázdné branky pravý bek Štěpán Lorenc. Poločas vyhrála Sigma 2:0.

Ve druhé půli Sigma pokračovala v trpělivé hře, ale hra se i díky silnému větru odehrávala spíše mezi šestnáctkami. Jeden náznak šance hostí na zdramatizování zachránil včasným zákrokem na lajně brankář Ulenfeld. Na druhé straně pálil těsně vedle Jakub Michalík a po centru z přímého kopu mířil podobně hlavou Jakub Pávek. Třetí gól přidal až v 81. minutě velmi povedeným lobem Štěpán Lorenc. Sigma vyhrála 3:0.

Další utkání hraje osmnáctka v sobotu 14. září od 10:30 ve Znojmě.




SK Sigma Olomouc U18 – FK Frýdek Místek U19 3:0 (2:0)

Branky: 32. a 81. Š. Lorenc, 7. Sikora.

Rozhodčí: Votava – Matulík, Vachutka. Diváků: 99. ŽK: bez karet.

Sigma. Ulenfeld – Š. Lorenc, Beran, Holec, Pávek – Kolařík (82. D. Lorenc), Příkazský – Sikora (52. Andrýsek), Remeš (67. Skopalo), Michalík (67. Činčara) – Proházska (52. Rozehnal). Trenér: Petr Kobylík.

Frýdek-Místek: Panin – Grolich, Nalewajka (46. Hrebonos), Volný, Strack – Végh (79. Hub), Jílek, Tvarůžka (60. Roman) – Dluhoš (79. Maralík), Marek, Tomeček (70. Vrobel). Trenér: Roman Vojvodík.


Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

Dneska jsme do puntíku splnili všechno, co jsme si řekli. Běžecky i kombinačně to bylo dobré. Třetí gólová pojistka přišla trochu pozdě, ale jinak to bylo dobře odježděné v soubojích i běžecky po celý zápas. Ať už kraje, útočník, střední záložníci. Hráli jsme do rychlosti, po křídlech, nešetřili jsme krokem. I ve druhé půli po prostřídání střídající kluci tempo hry chytli. Jen musíme v první půli více proměňovat šance, zápas mohl být rozhodnutý mnohem dříve. Z křídel jsme tam měli několik šancí, ale jinak jsme dobře dostupovali. Krajní bek Štěpán Lorenc nám na zadní tyči dával gól, tak to chceme hrát, jen to musíme držet dál. Kluci potvrdili to, co předváděli celý týden v tréninku, a dokázali vše prodat v utkání, což je důležité.“

Další články