• Ženy

Žákyně Sigmy prohrály v Radvanicích s Baníkem

  • 12. 9. 2024

V neděli odehrály starší i mladší žákyně mistrovské zápasy na půdě ostravského Baníku. Na rivalky nenašly recept a prohrály. Patnáctka si odvezla porážku 1:4, kategorie WU13 pak 1:6. V sobotu budou Hanačky hostit v Řepčíně týmy Slovácka.

WU15

Starší žákyně v Ostravě – Radvanicích prohrávaly po první půli o dvě branky. Doleželová sice krátce po změně stran snížila, ovšem na její branku domácí hráčky nalezly odpověď a prosadily se dvakrát. Sigma prohrála s Baníkem 1:4.

Hodnocení trenéra Pavla Balcka:

Zápas WU15 mezi FC Baník Ostrava a SK Sigma Olomouc přinesl ukázku kvalitního fotbalu, kde domácí tým předvedl svou sílu hned od úvodu. Ostravanky využily rychlých průniků a důrazu ve vápně, čímž si rychle vytvořily náskok. Sigma měla příležitost snížit ke konci první půle, avšak chyběla přesnost v zakončení. Druhá půle přinesla změnu, kdy hráčky Sigmy začaly hrát sebevědoměji a s větší energií. Hned v úvodu měly Hanačky velkou šanci, která bohužel skončila ukvapeným zakončením. Sigma se ale nevzdala a po několika minutách se prosadila střelou ze střední vzdálenosti, kterou zaznamenala jedna z obránkyň. Bohužel, po tomto úspěchu došlo k polevení a Baník Ostrava dokázal využít nedůrazu Sigmy a skóroval dvakrát. Konečný výsledek 4:1 ve prospěch domácích však neodráží plné nasazení a bojovnost hráček Sigmy, které ukázaly potenciál a kvalitu. Klíčové aspekty, jako rychlost, první dotek a přesnost střel, rozhodly zápas ve prospěch Baníku. S hlavou nahoře a s pozitivním přístupem se hráčky Sigmy připraví na další zápas.“

FC Baník Ostrava WU15 – SK Sigma Olomouc WU15 4:1 (2:0)

Branky: 2., 19. a 54. Vavříčková, 53. Brinziková – 63. Doleželová.

Rozhodčí: Jantoš – Šeruda, Janák. ŽK: bez karet. Diváků: 67.

Sigma: Faltusová – Kokošková, Pekná, Doleželová, Foldynová, Šalamounová, Gavendová, Trnková, Vaculíková, Jurníčková, S. Gadasová, Frantík, Kauerová, Horáková, Gazdíková, Ševčíková, N. Gadasová, Vychodilová. Trenéři: Marek Polášek a Pavel Balck.

WU13

V Ostravě se nedařilo ani mladším žákyním, které hned od 2. minuty prohrávaly. Hanačkám se v Radvanicích podařilo do konce první půle skórovat, ale Černoušková v 35. minutě pouze snižovala na 1:3. Hráčky Baníku po změně stran přidaly ještě tři další branky a zvítězily 6:1.

Hodnocení trenéra Marka Poláška:

Když jsem minulou neděli, po konci vyhraného zápasu s Líšní, upozorňoval dívky, že nás v Ostravě čeká velmi kvalitní soupeř, nevzaly si z mých slov žádné ponaučení. Laxní přístup k tréninkům během týdne se pak projevil hned ve 2. minutě zápasu, kdy jsme soupeři doslova darovali první gól. Zaostávali jsme naprosto ve všem, pohybu, kombinaci, a když jsme se dostali do několika velmi slíbených příležitostí, chyběla nám potřebná kvalita v zakončení a netrefili jsme dokonce ani odkrytou branku. Poločas tak skončil 3:1 pro Baník. Druhý poločas byl víceméně odrazem toho prvního a konečný výsledek 6:1 je sice krutý, ale asi i zasloužený. Nyní nás čeká vedoucí tým soutěže Slovácko a spousta práce, abychom předvedli mnohem lepší výkon.“

FC Baník Ostrava WU13 – SK Sigma Olomouc WU13 6:1 (3:1)

Branky: 33. a 55. Prášilová, 52. a 66. Burdová, 2. Gajdošová, 20. Vylíčilová – 35. Černoušková.

Rozhodčí: Šeruda. ŽK: bez karet. Diváků: 45.

Sigma: Jandová – B. Zemanová, E. Zemanová, Černoušková, Huňatová, Juroková, Kalvodová, Minářová, Mutinová, Spáčilová, Šlichtová, Šlotířová. Trenér: Marek Polášek.

Další články