• A-tým

VIDEO: Dukla je houževnatý soupeř, řekl trenér Janotka

  • 20. 9. 2024

Olomoučtí fotbalisté v neděli nastoupí k utkání proti Dukle Praha. Na Andrův stadion se vrátí po třech týdnech. „Jsme natěšení, že se můžeme opět představit před domácím publikem,“ řekl trenér Sigmy Tomáš Janotka.

Jaký je před Duklou stav kádru?

Jsme rádi, že konečně mám na programu dne zápasy a hrajeme. Za poslední měsíc jsme toho moc neodehráli. Jsme vděční, že zase budou zápasy a můžeme se opět představit před domácím publikem. Věřím, že na zápas proti Dukle jsme dobře připravení. To, že jsme hráli teď v úterý nám přichází jen vhod.

V úterý jsme hráli v Plzni, v neděli hostíme Duklu a příští pátek jedeme na Spartu. Bude nějaká rotace v sestavě?

Není to klasický anglický týden. Pokud hrajeme úterý – neděle – pátek, tak je to pro nás úplně v pohodě. S tím si poradíme. Důležité pro nás je, že nemáme tolik zraněných hráčů a můžeme vybírat koho do sestavy od počátku zápasu dáme.

V Plzni se zranil Lukáš Juliš. Jak to s ním vypadá?

Prvotní dojem byl velice špatný. Jsme rádi, že se naštěstí vyvrátily ty nejhorší scénáře z pohledu zranění křížového vazu a poškození vazů v koleni. Z tohoto pohledu je prognóza velice dobrá. Je to otázka několika týdnů, ale nebavíme se o měsících.

Připravujete se na Duklu. Co od soupeře očekáváte?

Je to tým, který nedostává moc gólů a má skvěle organizovanou hru. Dukla dostala méně branek, než my. Má svoji hru založenou na velice dobré defenzivě a na zkušených hráčích, ať už je to nová posila Řezníček, Mešanovič nebo Hora. Tým má zkušeného trenéra, ví, co chce hrát. Soupeři, kteří proti Dukle hráli, tak se proti ní nemohli prosadit. Je to houževnatý a bojovný soupeř, který má ve svém týmu rychlostní typy hráčů směrem do ofenzivy.

V posledních dnech se nelze vyhnout tématu povodní.

V kabině se to některých kluků přímo dotklo, ať už je to Slámič, nebo Ivo Gregovský. Všichni jsme byli v pohotovosti, co se stane. I tady na Andrově stadionu jsme vynášeli věci do patra, protože nehrozila jen klasická povodeň, ale i spodní voda. Byli jsme všichni na špičkách, naštěstí se nás to ale nedotklo, jako někde jinde. Pokud má někdo možnost přispět, budeme určitě rádi. My se o to určitě pokusíme, přispějeme a podpoříme dobrou věc pro lidi, kteří to potřebují.

Další články