• A-tým

VIDEO: Větší množství zápasů nám vyhovuje. Na Duklu se poctivě připravíme, řekl Hadaš

  • 20. 9. 2024

Po úterním utkání v Plzni už Hanáci vyhlížejí další zápas. V neděli hostí na Andrově stadionu pražskou Duklu. „Myslím, že každému hráči více vyhovuje, když může častěji hrát,“ řekl Matěj Hadaš, který od začátku sezóny poctivě sbírá starty v nejvyšší soutěži.

V Plzni nám zápas výsledkově nevyšel. Jak jste si ho vyhodnotili?

Jak říkáte, výsledkově to nevyšlo. Byl to hodně těžký zápas. Věděli jsme, s čím tam jedeme a jak na Plzeň chceme hrát, ale bohužel se nám to nepovedlo. Vyhodnotili jsme si to na videu i slovně. Zápas je za námi a už se soustředíme na domácí zápas proti Dukle Praha.

Na co si proti Dukle dát pozor? A jaký je na ni recept?

Dukla dostává málo branek, hraje velice dobře organizovaně. Viděli jsme to například v jejím posledním utkání s Karvinou, která si proti Dukle nevytvořila mnoho šancí. Dukla odehrála i dobré zápasy na Spartě, v Jablonci, s Hradcem… Je to dobrý mančaft, který vede zkušený trenér. Určitě chtějí ligu udržet a hrát co nejdéle. Nebude to nic lehkého, ale určitě na ně dokážeme najít recept. Poctivě se na ně připravujeme.

Zápasy teď jdou v rychlém sledu. Hráli jsme v Plzni, hostíme Duklu, jedeme na Spartu, čeká nás pohár v Bzenci a další zápasy. Jak vnímáš tento náročný program? Vyhovuje ti to?

Myslím, že každému hráči více vyhovuje, když může častěji hrát. Program sice teď bude náročnější, ale určitě to není jeden z těch klasických anglických týdnů. Hrajeme častěji, zápasů bude více, ale hráčů to vyhovuje více, když se hrají těžké ligové zápasy, než když se celý týden jen trénuje. Zápasy budou přibývat, nám to ale určitě nebude dělat problém. Do každého půjdeme s tím, že ho chceme zvládnout.

Zápas proti Dukle je věnován lidem, kteří jsou postiženi povodněmi. Prodávají se speciální lístky na severní tribunu. Věříš, že přijde více lidí a postižené podpoří?

Věřím, že diváci nás přijdou podpořit tak, jako doposud. Čím více jich přijde, tím lépe pro nás. A když se prodá co nejvíce lístků na severní tribunu, tak by to bylo super. Vybralo by se tak co nejvíce peněz. Mě osobně se povodeň dotkla také. Nejsem z Olomouce, pocházím z Valašského Meziříčí, kde se nám to také vylili. Děda měl zatopenou garáž a celý sklep. Sranda to určitě nebyla. Vím to z hovorů s rodiči a s bráchou. V kabině se o tom bavíme. Jirka Sláma pochází z Jesenicka, kde se to lidí dotklo asi nejvíce z celé republiky. Určitě proběhne i sbírka mezi námi v šatně, hráči, trenéry i celým realizačním týmem. Sami přispějeme a doufám, že když fanoušci budou mít možnost, přispějí také.


Na utkání bude možné zakoupit speciální symbolické vstupenky* na severní tribunu. Tímto způsobem bude možné přispět nad rámec běžného vstupného, případně může peníze věnovat ten, kdo se na zápas sám nedostane.

*Symbolická vstupenka není reálnou vstupenku na mistrovské utkání, severní tribuna nebude během utkání s Duklou Praha otevřena.



Další články