• Ženy - preview

Ženy také hrají s Duklou. V sobotu v Kožušanech od 13 hodin

  • 20. 9. 2024

Fotbalistky Sigmy Olomouc se po dvoutýdenní pauze vrátí zpět do zápasového rytmu. V sobotu od 13 hodin hostí na domácí půdě v Kožušanech tým pražské Dukly.

Minulou sobotu jsme proti Zlínu, kvůli situaci, která v republice panovala, nehráli. Získali jsme tak alespoň týden navíc na vzájemné poznání a potrénování. Snažili jsme se hlavně holky nabudit. Uděláme pár změn, o kterých věříme, že by nám měly pomoct,“ řekl k programu svého týmu v posledních dnech trenér Miloslav Novotný.

Odložené utkání proti Zlínu se bude hrát už v příštím týdnu, přesněji ve středu 25. září od 17:30. Ještě před tím ovšem Novotného svěřenkyně, tak jako v neděli áčko fotbalistů Sigmy, prověří Dukla Praha

Bylo by hezké, kdyby se oběma týmům, nám v sobotu a v neděli mužům, podařilo nad Duklou zvítězit. My už tři body hodně potřebujeme. Doufáme, že zvítězíme a odlepíme se ode dna tabulky a bude to lepší. U holek je to momentálně o psychice,“ říká Novotný.

Dukla Praha byla v minulé sezóně nováčkem 2. ligy. Příslušnost v soutěži udržela i pro aktuální ročník. V tom předchozím nad ní dokázaly olomoucké fotbalistky na domácí půdě zvítězit 3:0.

O Dukle víme, že má poměrně nové družstvo. Má spoustu nových hráček. Nějaké informace o nich máme, nehrají vůbec špatně. Jsou na tom o něco lépe, než my. Je to ale soupeř, který je hratelný. Už minule jsem říkal, že ve druhé lize je hratelný každý zápas, protože je to vyrovnaná soutěž, ve které každý může porazit každého. Jednoduchý zápas to nebude, ale věřím, že ho zvládneme,“ dodává Novotný.

Utkání mezi ženskými týmy Sigmy Olomouc a Dukly Praha se bude v Kožušanech hrát v sobotu 21. září od 13:00. Řídit ho bude Ilona Koryčanská, jíž budou asistovat Kateřina Fraňková a Michaela Mikulaštíková.

Další články