• Mládež

Osmnáctka jasně přehrála Hlučín

  • 23. 9. 2024

Fotbalisté Sigmy U18 hráli v 8. kole Moravskoslezské ligy staršího dorostu doma v Řepčíně proti devatenáctce Hlučína. Už v poločase vedli 2:0, když se trefili kapitán David Remeš a Patrick Scott Riedl. Ve druhé půli pak navýšili vedení Šimon Činčara a z penalty David Lorenc.

Osmnáctku začala proti Hlučínu dobře. V 11. minutě přišla rychlá akce, zpětná nahrávka na kapitána Davida Remeše, který míč uklidil na zadní tyč. Sigma byla jasně lepší, další příležitosti zůstaly nevyužity, až ve 27. minutě se trefil po kombinaci čtyř hráčů Patrick Scott Riedl. Ten si navedl míč zleva na střed a také trefil na zadní tyč. Poločas tak vyhrála Sigma 2:0.

Ve druhé půli chvíli trvalo, než přidali domácí další gólovou pojistku. V 70. minutě se rozjela akce po pravém křídle, přihrávku dostal Šimon Činčara a šanci konečně proměnil. Poslední branku dala Sigma z penalty, když se v 86. minutě trefil David Lorenc. Penaltové exekuci předcházel faul na Jakuba Andrýska. Sigma tak vyhrála jasně 4:0 a vede tabulku soutěže. V dalším kole hraje osmnáctka na hřišti druhé Karviné a to v sobotu 28. září od 11 hodin.


Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

První poločas byl z naší strany celkem jednoznačný, kluci chtěli, byť některé akce šlo dohrát rychleji. Velké nedostatky tam byly v neproměňování šancí, kterých jsme měli hodně, dva góly z nich je málo. Ještě jsem nebyl spokojen se sbíráním odražených míčů. Po 14 dnech pauzy bylo vidět, že to tempo je trochu pomalejší, je to i o soupeři. Máme pořád co zlepšovat, hlavně musíme být lepší na míči a mít méně ztrát. Ale celkově podali kluci dobrý výkon.“

SK Sigma Olomouc U18 – FC Hlučín U19 4:0 (2:0)

Branky: 11. Remeš, 27. P. Riedl, 70. Činčara, 86. D. Lorenc (pen.)

Rozhodčí: Proske – Godfryd, Perutka. ŽK: Miler, Beran - Krakovka. Diváků: 50.

Sigma: Čtvrtlík – Miler (59. Činčara), Beran, Holec, Pávek (81. Oulehla) – Andrýsek, Příkazský (73. D. Lorenc), Remeš, Riedl (46. Sikora), Skopal – Proházska (59. Rozehnal). Trenér: Petr Kobylík.

Hlučín: Jakubík - Lipnický, Pončík (82. Sněhota), Krakovka, Novotný - Vozník (82. Konvičný), Holek, Habr (59. Tomášek), Kundrát (73. Kiša) - Kuneta, Seman. Trenér: Dominik Kroupa.

Další články