• Mládež

Šestnáctka rozhodla proti Hlučínu za dvanáct minut a vyhrála 6:0

  • 23. 9. 2024

Šestnáctka v 8. kole Moravskoslezské ligy dorostu doma v Řepčíně hrála proti sedmnáctce Hlučína. Sigma rozhodla během dvanácti minut, když nastřílela čtyři góly. V tom druhém přidala ještě dvě další a vyhrála jasně 6:0.

Sigma vlétla do utkání neuvěřitelně. Už v 1. minutě se prosadil útočník Tomáš Pařenica. O minutu později skóroval Jan Filo, když předvedl svůj typický průnik po levém křídle. V 9. minutě faulovali hosté Matyáše Marcola a pokutový kop proměnil Adam Škop. O tři minuty pak bylo víceméně rozhodnuto, když se po standardce uvolnil na zadní tyči Šimon Vybíral a dal na poločasových 4:0.

Ve druhé půli přidal po dvou minutách pátou a svoji druhou branku v zápase útočník Tomáš Pařenica, když utekl obraně hostí. Pak bral na chvíli brankostroj Sigmy pauzu a trefil se až v 84. minutě Tomáš Pospíšil po přihrávce Štěpána Jančíka. Hanáci zvítězili 6:0.

Sigma je na první místě Moravskoslezské ligy mladšího dorostu před Baníkem Ostrava. V dalším kole hraje šestnáctka na hřišti Karviné a to v sobotu 28. září od 13 hodin.


Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Kluci šli do zápasu s chutí a energií a bylo velmi rychle rozhodnuto. Za dvanáct minut jsme vedli 4:0, soupeř měl jedno břevno, jinak jsme ho do šance nepustili. Pak to bylo o tom, abychom nepřestali hrát, což se nám dařilo, jen jsme už nebyli tak efektivní v koncovce. Celkově to byl kvalitní výkon, pak jsme se snažili hrát naši hru, rozvíjet některé věci, na kterých pracujeme. Dali jsme ve druhé půli ještě další dvě branky, ale další čtyři šance zůstaly nevyužity.“

SK Sigma Olomouc U16 – FC Hlučín U17 6:0 (4:0)

Branky: 1. a 47. Pařenica, 2. Filo, 9. Škop z pen., 12. Vybíral, 84. Pospíšil.

Rozhodčí: Godfryd– Proske, Perutka. ŽK: Kristek - Holek, Kaspřík. Diváků: 50.

Sigma. Spala - Škop, Chviliček, Botek, Oulehla - Vybíral, Marcol (72. Bratič), Marek (61. Janošec)- Filo (61. Kristek), Pařenica (61. Pospíšil), Kubeš (79. Jančík). Trenér: Tomáš Vasiljev.

Hlučín: Stoklasa - Schalla, Lébl (46. Kováč), Kameniev, Čala (73. Vařák) - Holek, Kalvar, Kaspřík - Paskuda, Malý (46. Kamrád), Buroň (57. Fubšo). Trenér: David Kubáň.

Další články