• Mládež

U14 zvítězila v Brně šestibrankovým rozdílem

  • 24. 9. 2024

Starší žáci hráli v Řečkovicích proti brněnské Zbrojovce. Kategorie U15 na soupeře nedokázala vyzrát a na Hanou se po prohře 0:2 vrátila s prázdnou. Skalp soupeře si ovšem díky vysoké výhře připsala U14.

U15

Patnáctka Sigmy vůbec poprvé přišla o body, v moravském derby podlehla Brnu. Po vyrovnaném prvním poločase udeřila Zbrojovka poprvé v 58. minutě Pokorným. Od 77. minuty hráli Hanáci bez vyloučeného Vejvody. Vzápětí Brno po standardní situaci skórovalo podruhé, trefil se Mička. Sigma prohrála 0:2. V sobotu hostí svěřenci trenéra Davida Čecha Hodonín.

Hodnocení trenéra Davida Čecha:

Velmi vyrovnané utkání, ve kterém jsme určitě nebyli horším týme rozhodla produktivita. Za stavu 0:0 jsme neproměnili dvě velmi dobré příležitosti. Vzápětí soupeř skóroval ze standardní situace. V závěrečných minutách jsme si sice vytvořili převahu, ale bez gólového efektu.“

FC Zbrojovka Brno U15 – SK Sigma Olomouc U15 2:0 (0:0)

Branky: 55. Pokorný, 78. Mička.

Rozhodčí: Mayer – Šebek, Poddaný. ŽK: Outrata – Šléška, Capka, Fojtách. ČK: 77. Vejvoda. Diváků: 69.

Sigma: Šléška – Fojtách, Vejvoda, Grossmann, Uhřík (73. Podivínský) – Capka, Zavíral (63. Třetina), Žižka M. – Novosad (41. Matonoha), Hanel, Nádeníček. Trenér: David Čech.

U14

Starší žáci kategorie U14 si v přímém souboji o průběžné druhé místo nad Zbrojovkou připsali vysoké vítězství. Pět branek vstřelili svěřenci trenéra Střeštíka už v první půli, z toho čtyřikrát se prosadili v rozmezí 4. a 18. minuty. Na vedoucí Baník ztrácí U14 tři body.

Hodnocení trenéra Marka Střeštíka:

Musíme si vážit výsledku, protože kluci nechali na hřišti všechno. Dominovali ve všech směrech. Rychlost, agresivita, přesnost, kombinace, 1 vs 1. A hlavně byli mentálně nachystaní na vývoj utkání. Čeho si nejvíc vážím. Celý týden jsme věnovali rychlosti myšlení a psychice. Každopádně máme ještě před sebou hodně práce a určitě neusneme na vavřínech, jak se říká.“

FC Zbrojovka Brno U14 – SK Sigma Olomouc U14 0:6 (0:5)

Branky: 4. Podivinský, 14. Pattarello, 16. Sedláček, 18. Třetina, 31. Urminský, 53. Migliarini.

Rozhodčí: Šebek – Mayer, Poddaný. ŽK: Máša, Hlouch – Podivinský, Migliarini, Škurek. Diváků: 69.

Další články