• Ženy - preview

Olomoucké fotbalistky mají ve středu dohrávku ve Zlíně

  • 24. 9. 2024

Pár dnů po vítězství nad Duklou Praha poměrem 6:0 čeká na olomoucké fotbalistky další zápas. Ve středu od 17:30 mají na programu dohrávku 5. kola na půdě Zlína.

Zápas se původně měl hrát v sobotu 14. září. Fotbalový program však o tomto víkendu ochromily vydatné deště a následné záplavy, které postihly velké části Moravy.

Sigmačky do moravského derby půjdou posíleny o poslední výhru 6:0, která byla jejich prvním bodovým ziskem v sezóně. „Musím říct, že nám zápas proti Dukle vyšel ve všech směrech. Holky jsme trochu nabudili po čtyřech porážkách. Na hřišti jsem je chvílemi nepoznával. Hrály dobře a s velkou chutí. Nechceme z toho ale dělat ukvapené závěry, už ve středu nás čeká těžký zápas ve Zlíně,“ řekl po utkání proti Dukle trenér Miloslav Novotný.

Jejich moravské rivalky jsou nováčkem soutěže. Do 2. ligy se vrátily po roční odmlce. Zatím se jim v prvních pěti kolech podařilo vybojovat pouze bod, když hned v úvodním utkání sezóny remizovaly na domácí půdě s Prague Raptors 1:1. Od té doby ale čtyřikrát v řadě prohrály, naposledy v sobotu nestačily na rezervu Sparty, jíž podlehly 0:4.

Se Zlínem je to derby. Je to vždy bitva. Zlín si na nás věří, jednoduchý zápas to nebude. Máme stále některé hráčky ze základu zraněné, na to se ale nemůžeme vymlouvat. Uděláme pro zisk bodů maximum,“ řekl Novotný

Utkání mezi ženskými týmy Zlína a Sigmy se bude hrát ve středu 25. září od 17:30. Řídit ho bude Ilona Koryčanská.

Další články