• A-tým

VIDEO: Janotka před Spartou: Čeká nás extrémně těžký zápas

  • 25. 9. 2024

Trenér Tomáš Janotka své mužstvo připravuje na velmi náročný test. V pátek hrají Hanáci od 19:30 v epet ARENĚ proti mistrovské Spartě. „Bude to pro nás velký křest ohněm,“ je si vědom Janotka.

V pátek hrajeme na Spartě. Jak těžký zápas nás čeká?

Extrémně těžký. Hrajeme proti úřadujícímu mistrovi, Sparta hraje Ligu mistrů. Je to tým, který má plno reprezentantů, kvalitní hráče ze zahraničí. Bude to pro nás velký křest ohněm. Věřím, že zkušenost ze zápasů na Slavii a v Plzni pro nás může být dobrá a budeme se prezentovat dobrým výkonem, jako jsme se jím prezentovali v předchozích utkáních.

Na Spartě dokázalo v této sezóně bodovat Slovácko. Může to být pro nás nějaký návod?

Dívali jsme se na hodně zápasů. Rozebrali jsme si způsob hry a rozestavení. Sparta má jasné součinnosti a schémata. Slovácko uspělo, protože dokázalo velice dobře bránit. Sparta si ale dokázala vynutit velký tlak. Je jasné, že když si odvezete bod z Letné, která bude vyprodaná, tak to se vždycky cení.

Ze zápasu s Duklou máme dvě absence, hrát nebudou moct na Letné Adam Dohnálek a Honza Kliment. Zejména v případě Klimenta nemá cenu zastírat, že to bude citelná absence.

Absence jsou dvě, ale bereme to jako realitu. Byli součástí základní sestavy. Honza Kliment je náš rozdílový hráč, je to nejlepší střelec ligy a svými góly nám pomohl k hodně bodům. I svým výkonem. Věřím, že hráči, kteří dostanou místo těchto dvou příležitost, ji chytnou za pačesy a budou plnohodnotnou náhradou.

Další články