• Mládež

Devatenáctka poprvé nezvítězila. Jablonec U19 - Sigma U19 1:1

  • 26. 9. 2024

Devatenáctka poprvé v ročníku nebodovala naplno. Svěřenci trenéra Michala Kováře hráli ve středu v Jablonci, kde remizovali 1:1. Hanáci po první půli dotahovali těsný náskok domácích. Srovnat se jim podařilo v 65. minutě Riedlem. Po bodovém zisku jsou nadále v čele tabulky dorostenecké ligy s čtyřbodovým náskokem na Baník Ostrava. Ten však má o dva odehrané zápasy méně.

Zápas se hrál na těžkém terénu. To, v kombinaci s nepříjemně hrajícím soupeřem, znemožňovalo Hanákům kombinační hru. Svěřenci trenéra Kováře hráli po většinu zápasu proti hlubokému defenzivnímu bloku Jablonce.

Velkou šanci se jim podařilo vytvořit ve 20. minutě, kdy se za obranou zjevil David Drábek, ale mířil mimo tři tyče.

Jablonec následně udeřil. Po nákupu za obranu jeden z olomouckých obránců sklepl míč k Berkovi. Ten mohl odkopnout z první, ale rozhodl se pro kličku a jablonecký hráč jeho záměr vystihl. Míč se následně odrazil k Senftovi, který se do prázdné brány nemýlil.

Domácí tým po vedoucí brance ožil, naopak Hanáci se do konce poločasu trápili. Po změně stran do toho ovšem znovu šlápli a začali se hnát za vyrovnáním.

Dočkali se v 65. minutě. Z pravé strany vyrazil do středu přímočaře k bráně Patrick Riedl směrem k bráně. Cestou si přiťukl s dvěma spoluhráči, prošel do vápna a mířil přesně – 1:1.

Zvrátit průběh duelu mohl v závěru Patrik Siegl, který po rohu pálil z malého vápna, ale na brankové čáře byl míč zastaven. V nastaveném čase šel sám na gólmana Prohászka, trefil však pouze gólmana.

Olomoucká devatenáctka v Jablonci remizovala 1:1. Další zápas odehraje v sobotu v Opavě.


Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Zápas proti Jablonci byl náročný. Těžký terén, hrbolaté hřiště, nepříjemný soupeř, který zalezl do hlubokého bloku, z něhož prakticky nevylézal… Znemožňovalo nám to kombinační hru, utkání bylo hodně soubojové. Domácí čekali na brejky.

Po inkasované brance byli domácí nabuzení, naopak my jsme měli hlavy dole. Na klucích bylo vidět, že jsou zaskočeni. Do konce poločasu jsme se z této rány dostávali těžko.

Druhá půle už byla opět lepší. Na kraj zálohy jsme dali Riedla, který naši hru hodně oživil. Po zásluze jsme vyrovnali.

Jablonec i dál poctivě bránil a spoléhal na brejky. Když se mu ale nějaký nepovedl, tak jsme měli možnost jít naopak my do nezformované obrany. Z toho vyplynuly šance, z nichž jsme mohli vedení strhnout na svoji stranu.

Z Jablonce si tak odvážíme „jenom“ bod. Myslím ale, že každý bod z venku je dobrý. Byť je Jablonec nováček a hraje v dolní části tabulky, tak právě proto bylo vidět, že nechá na hřišti všechno. Jeho hráči bojovali o body až do konce.


FK Jablonec U19 – SK Sigma Olomouc U19 1:1 (1:0)

Branky: 31. Senft – 65. Riedl.

Rozhodčí: Kvítek – Mráček, Havel. ŽK: Duštíra – Drábek. Diváků: 100.

Jablonec: Zábojník – Kuhn, Klucký, Novotný, Duštíra, Vopat, Hudák, Erewa (87. Svoboda), Bakrlík (76. F. Sirůček), Kostka, Senft (80. L. Sirůček). Trenér: Petr Bulíř.

Sigma: Berka – Macharáček, Lorenc, Siegl, Oříšek (46. Riedl) – Kolařík (77. Křiklava), Drábek – Judas (46. Pávek), Zahradníček (77. Andrle), Capka (66. Prohászka) – Škoda. Trenér: Michal Kovář.

Další články