• Ženy - preview

Hanačky na závěr anglického týdne hrají na půdě Líšně

  • 27. 9. 2024

Olomoucké fotbalistky v sobotu zakončí anglický týden zápasem proti Líšni. Rozehraný ho mají velice dobře, minulou sobotu na domácí půdě v Kožušanech porazily Duklu Praha 6:0, tři body přivezly i ze středeční dohrávky proti Zlínu. Sobotní utkání s Líšní budou Hanačky hrát v Němčanech u Slavkova. Duel dvou moravských celků odstartuje v 11:00.

Dvě výhry v řadě posunuly svěřenkyně trenéra Miloslava Novotného na 5. místo. Kouč olomouckých fotbalistek si tříbodových zisků proti Dukle a Zlínu velice váží. „Ve druhé lize jsou všechny zápasy těžké. Po dvou výhrách se nálada v družstvu zvedla. I když máme o odehraný zápas navíc, proti našim soupeřům, tak jsme na 5. místě, což samozřejmě ještě nic neznamená, protože soutěž je na samém začátku. Na tabulku je příjemný pohled, holky se zklidnily. Věřím, že na poslední dvě výhry navážeme a získáme ještě více bodů,“ řekl Novotný.

Navázat na předchozí výhry budou chtít Hanačky v sobotu v Němčanech u Slavkova, kde je bude hostit Líšeň. Tradiční ženský druholigový tým se v úvodu sezóny zatím trápí. Z pěti zápasů vytěžily čtyři body a v průběžné tabulce jsou sedmé. Naposledy minulý víkend prohrály 1:3 s Baníkem Ostrava. Trenér Novotný ale tradiční rivalky nepodceňuje.

Líšeň má výborný tým. Několik sezón po sobě skončila mezi čtyřmi nejlepšími týmy soutěže. Je pravda, že letošní start nebyl v podání Líšně, podobně jako u nás, nejlepší. Oba týmy se znají velmi dobře, očekávám těžký zápas. My body potřebujeme, nezbývá nám, než si nějaké přivést i ze zápasu proti Líšni. Věříme si. Víme ale, že zápasy s Líšní jsou vždy na krev, soupeřky nikdy nedarují nic zadarmo,“ varuje Novotný.

Sobotní zápas mezi Líšní a Sigmou bude řídit Lucie Šabacká, jíž budou asistovat Věra Soukupová s Annou Wratnou.

Další články