• B-tým - preview

Moravské derby. B-tým Sigmy v neděli hostí Zbrojovku Brno

  • 27. 9. 2024

B-tým Sigmy se po více než měsíci představí na domácím pažitu Androva stadionu. V neděli 29. září hostí Zbrojovku Brno. Moravské derby odstartuje v tradičních 10:15.

Hanáci minulý víkend poprvé bodovali naplno také na hřišti soupeře. Výhra ve Varnsdorfu se nerodila lehce, svěřenci trenéra Brožka rychle prohrávali 0:2 a přišli hned v úvodních minutách o Františka Matyse, který musel pro zranění střídat. Povedl se jim však famózní obrat a góly Filipa Uriči, Mosese Amasiho a Martina Pospíšila nakonec otočili na 3:2.

Celý týden bylo na trénincích vidět, že jsou hráči uvolněnější a řeší situace lépe. Vítězství ve Varnsdorfu nám v tomto ohledu hodně pomohlo. Jsem hodně rád, že jsme protrhli naši venkovní výsledkovou mizérii. Teď na to musíme navázat doma proti Brnu,“ říká před trenér B-týmu Miloslav Brožek. „Doufám, že se minulou neděli nepřetrhly obě šňůry, ale pouze ta venkovní, kdy jsme čekali na výhru. Doma jsme ještě neprohráli a chceme, aby to platilo i po nedělním zápase,“ dodává.

Jeho tým bude domácí zápas hrát poprvé od 25. srpna, kdy na Andrově stadionu porazil béčko Baníku vysoko 5:0. I tentokrát Hanáci vyhlížejí atraktivní zápas, do Olomouce přijede Brno. „Zbrojovka je náš regionální rival, velký klub. Zápas bude prestižní. Myslím, že Zbrojovka bude favoritem, my ale chceme doma vyhrát,“ říká Brožek.

Brno by se rádo vrátilo zpět do nejvyšší soutěže, z níž sestoupilo v sezóně 2022/23. V minulém ročníku jeho tým obsadil 9. místo. Ani letošní Chance Národní Ligu Zbrojováci neodstartovali ideálně a po devíti odehraných utkáních jsou až na 12. místě. Aktuálně čekají na vítězství už čtyři zápasy.

Zbrojovku trápí zejména ofenziva. Se sedmi vstřelenými brankami je v tomto ohledu tým Brna nejhorší v celé soutěži. Trenér Brožek ale rozhodně neočekává jednoduchý zápas. „Mají tým poskládaný z mixu zkušenosti a talentovaného mládí. Vpředu vládne Potočný, kterého doplňuje talentovaný Kronus. Mají i zajímavé kraje Granečného s Kubrem. Jde opět o zkušenost a dravé mládí. V obraně hrají Hamza s Pernicou, popřípadě ještě Štěpánek, ve středu zálohy operují Polák a Janetzký. Jak jsem řekl, je to zajímavý mix hráčů. Je to záruka kvality, kterou Zbrojovka určitě má. My ale doma chceme potvrdit tři body z Varnsdorfu,“ dodává.

Zápas mezi Sigmou B a Zbrojovkou Brno bude řídit Daniel Lovětínský. Asistovat mu budou Ivo Nádvorník a Matěj Cichra.

Další články