• Mládež

Devatenáctka proti Slezanům otáčela. Opava U19 - Sigma U19 1:2

  • 29. 9. 2024

Devatenáctka Sigmy Olomouc po remíze v Jablonci opět zabrala naplno. V sobotním klání proti Opavě otočila nepříznivý vývoj. Domácí Slezané brzy vedli, ale Drábek ještě do přestávky srovnal. Krátce po změně stran dal vítězný gól Zahradníček. Starší dorost Sigmy nadále vévodí tabulce celostátní ligy.

Sigma nenastoupila proti Opavě kompletní. Z utkání proti Jablonci si drobné šrámy odnesli Siegl s Oříškem, které trenéři nechali pro zápas proti Slezanům pouze na lavičce.

Hanáci se na hřišti ve Velkých Hošticích ještě nestačili ani pořádně rozkoukat a Berka už lovil míč ze sítě. Ve 3. minutě dostal míč za obranu Bolík, který se v úvodní šanci zápasu nemýlil. Bleskově mohl srovnat Drábek, ale ten svoji příležitost neproměnil.

Ve 13. minutě domácí Slezané zahrávali pokutový kop, ale Berka penaltu lapil. I nadále se hrálo hodně ofenzivní utkání, ale ani Zahradníček v další velké šanci Sigmy nesrovnal. Hanáci se dočkali až ve 30. minutě, kdy na 1:1 srovnal Drábek, který dostal zpětnou přihrávku do vápna, zpracoval míč a nemýlil se.

Zatímco Opava dala brzký gól v úvodu první půle, Sigmě vyšel vstup do té druhé. Hned ve 47. minutě proměnil protiútok Zahradníček po přihrávce Riedla a ve Velkých Hošticích měli svěřenci trenéra Kováře rázem navrch.

Další šance už ovšem neproměnili, Opava se v hektickém závěru snažila srovnat, ale Hanáci těsný náskok uhájili. V dalším kole hostí Slovácko (5. 10. od 11:00).


Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Zápas proti Opavě byl hodně otevřený. Bylo v něm hodně neproměněných šancí na obou stranách. My jsme do utkání nevstoupili dobře, hned ve 3. minutě jsme dostali gól. Zásadní pro vývoj bylo, že nás Berka podržel při penaltě. My jsme srovnali po půlhodině hry a první poločas se dohrával v klidu. Domácí byli trochu zaskočení vyrovnáním, my jsme byli psychicky na tom lépe. Do druhé půle jsme vstoupili velmi dobře. Zahradníčkem jsme se dostali do vedení, a to nás potom i uklidnilo. Celý druhý poločas byl z naší strany dobrý, drželi jsme míč, vytvářeli si šance. Další tři góly jsme mohli klidně dát, ale nedali jsme a bylo to až do konce velmi nervózní utkání. V závěru v něm bylo hodně soubojů, nákopů do pokutového území, ale my jsme odolali a přivezli si cennou výhru.

SFC Opava U19 – SK Sigma Olomouc U19 1:2 (1:1)

Branky: 3. Bolík – 30. Drábek, 47. Zahradníček.

Rozhodčí: Caletka – Stankov, Slaný. ŽK: Matušinský, Raab, Martinák – Škoda. Diváků: 125.

Opava: Martinák – Pecník, Horsinka, Němčík, Endrych, Matušinský, Raab, Strnadel, Bolík, Vladař, Hendrych. Trenér: František Metelka.

Sigma: Berka – Macharáček, Lorenc, Andrle, Pávek – Riedl (63. Judas), Kolařík, Drábek, Zahradníček, Capka (74. Prohászka) – Škoda (83. Křiklava). Trenér: Michal Kovář.

Další články