• B-tým - ohlas

VIDEO: Dokonali jsme úspěšný sigmácký víkend, řekl Brožek

  • 29. 9. 2024

Na páteční výhru A-týmu v Praze na Letné navázali v neděli dopoledne také fotbalisté B-týmu. Také ti měli velice prestižní souboj. Na Andrově stadionu hostili Zbrojovku Brno, kterou porazili 4:1. „Jsem moc rád, že jsme toto derby vyhráli a dokonali úspěšný sigmácký víkend,“ řekl po vítězství trenér Miloslav Brožek.

Zbrojovku jste porazili 4:1. Jak zápas hodnotíte?

Bylo to velmi náročné utkání. Je to regionální derby velkých klubů, byť my jsme béčko. První poločas byla Zbrojovka více na míči, držela míč, my jsme hráli dobře směrem do obrany a nepouštěli Brno do šancí. Sami jsme hrozili z brejků. Dali jsme nádherný první gól, měli jsme šanci po standardní situaci. Na šance jsme vyhráli, ale řekl bych, že Zbrojovka byla v první půli lepší v držení míče. My jsme věděli, že Brno nedává moc gólů, takže jsme chtěli hrát zodpovědně v defenzivě.

Do druhé půle jsme změnili rozestavení, trochu jsme hráče přeházeli. Byli jsme aktivnější v napadání stoperské trojice Brna. Utkání bylo fyzicky velmi náročné. Myslím ale, že jsme zaslouženě přidali další góly z protiútoků. Hráčům moc děkuji, odvedli výborný výkon. Chtěli jsme hodně, na hráčích bylo vidět, že chtějí vyhrát a prezentovat se dobrým výkonem. I proto jsme si o přestávce řekli, že ze sebe musíme vymáčknout ještě více a dotáhnout zápas do vítězného konce. Jsem rád, že se to podařilo a dokonali jsme tím úspěšný sigmácký víkend.


Co jste do druhé půle změnili?

Když vedete proti silnému týmu, tak není jednoduché přidat druhý, třetí gól. My jsme měli přidat v první půli branku ze standardní situace, ale nestalo se. Myslím, že po gólu, který jsme inkasovali, jsme opět přepnuli na vyšší obrátky. Bylo vidět, že držíme míč, chceme hrát a projevila se naše vůle a kvalita. Chtěli jsme zápas zvládnout vítězně. Nepochyboval jsem o tom, že až do konce budeme aktivní směrem do ofenzivy. Měli jsme na hřišti hráče, kteří typologicky tzv. „nezdechnout“ a budou vytvářet tlak na obranu Brna.

Dva hráči výrazně ovlivnili zápas – Filip Slavíček a Denis Kramář. Jak hodnotíte jejich výkon?

Pro oba je to velká satisfakce. Denis Kramář dlouho nehrál. Jsem rád, že nám pomohl zvítězit v minulém utkání i dnes. Odvedl pro tým obrovské penzum práce. Platí to i o Filipovi Slavíčkovi, který si také prošel zraněním a dostává se do velké formy. Jsem moc rád, že bude připraven pro A-tým a povzbuzen velmi dobrým výkonem. Byť to dnes krajní hráči neměli úplně jednoduché, krajní hráči Brna nás zlobili. Filip si s tím ale poradil a byl navíc velmi nebezpečný do ofenzivy. Jsem za výkony obou moc rád.

Nebránili jste za stavu 1:0 až příliš? Vypadalo to, že jste se hodně zatáhli.

Souhlasím. Pasivita, kterou jste viděli, byla způsobena kvalitní rozehrou Brna. My jsme nedostupovali, neměli druhé míče, které bychom vyhrávali. Měli jsme hodně ztrát. Museli jsme si to dost vyříkat a něco do druhého poločasu změnit. Pokud bychom byli takto pasivní i po změně stran, tak bychom zápas nezvládli.

Dnes byl důležitý i výkon gólmana Koutného, souhlasíte?

Koudy je obrovský talent, výborný produkt olomoucké líhně. Myslím, že klepe na to, aby se tady jednou stal jedničkou. Tlačí i na Tadeáše. Dnes nám pomohl k vítězství.

Další články