• Mládež

Osmnáctka ztratila bod v poslední minutě. Karviná U19 - Sigma U18 2:1

  • 29. 9. 2024

Fotbalisté SK Sigma Olomouc U18 poprvé klopýtli. V zápase 9. kola Moravskoslezské ligy staršího dorostu v Karviné vyrovnali v první půli Šimonem Příkazským na 1:1. Celý zápas byli domácímu týmu vyrovnaným soupeřem, v závěru však domácí po standardce rozhodli duel ve svůj prospěch.

Osmnáctka hrála v Karviné bez posil z devatenáctky, která hrála souběžně svůj duel v Opavě. Na hřišti jednoho z aspirantů na postup do celostátní ligy Karviné hráli olomoučtí mladíci dobrý duel.

Úvod zápasu ale bohužel nezačali dobře, když v 7. minutě se domácí hráč Danjuma trefil ranou z osmnácti metrů. Sigma nesložila zbraně, dobře se vypořádala s kombinační hrou domácích a ve 39. minutě se po akci na jeden dotek od Rozehnala přes Sikoru trefil nádherně z voleje Šimon Příkazský a vyrovnal na 1:1.

Ve druhé části byla Karviná silnější na míči, ale Sigma defenzívu hlídala a nepouštěla domácí do šancí. Hanáci měli i brejky, ale nedařilo se je ve finální fázi řešit dobře. Přesto měli hosté k vítězství blízko, když po faulu na Luku Rozehnala kopal penaltu David Lorenc, bohužel nedal. V závěru pak domácí celek zvládl odražený míč po standardce a Chukwuki rozhodl. Sigma U18 v Karviné prohrála 0:1.

Ve středu 2.10. hraje Sigma U18 dohrávku 7. kola na hřišti Znojma. Zápas začíná ve 13:30.


Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

Bylo to z mého pohledu vyrovnané utkání, hrané ve vysokém tempu. My jsme hráli z nižšího bloku, dařilo se nám získávat míče. Soupeř měl v sestavě několik cizinců, kteří byli individuálně velmi dobře fotbalově vybavení, souboje jeden na jednoho měli velmi dobře zvládnuté. My jsme to však dobře eliminovali. Bohužel jsme inkasovali po standardce, nicméně jsme dokázali srovnat ještě do přestávky. Ve druhém poločase byli domácí silnější na míči, do šancí jsme je ale nepouštěli. Nám se vepředu nedařila finální fáze, přesto jsme byli blízko vedení, bohužel jsme nedal penaltu a v závěru se domácím podařilo využít naší chyby při bránění standardky, kdy hráč nebyl na místě, kde měl hlídat odražený míč a Karviná toho využila. Byl to výborný zápas, minimálně bod jsme si zasloužili, týmově to bylo hlavně v obraně velmi dobré utkání.“


MFK Karviná U19 – SK Sigma Olomouc U18 2:1 (1:1)

Branky: 7. Danjuma, 90. Chukwudi – 39. Příkazský.

Rozhodčí: Písečný - Dabrowski, Cieslar. ŽK: Šimeček, Graf, Buček - Činčara, Remeš. Diváků: 93.

Karviná: Šimeček – Galík, Kučák (81. Mysenk), Dimpa (61. Graf) – Gabriel, Nesterenko, Valošek (61. Šrot), Eduardo, Vlček (80. Buček) – Chukwudi, Danjuma. Trenér: Pavel Mazurek.

Sigma. Ulenfeld – Miler, Beran, Holec, Skopal – Andrýsek (75. Kuneta), Příkazský, Remeš, D. Lorenc (61. Činčara), Sikora (68. Pařenica)– Rozehnal (75. Kubeš). Trenér: Petr Kobylík.

Další články